31. července 2012 • 11:00

V případě výluky si rád za Slavii zahraju, hlásá Roman Červenka

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Červenka, bývalá střelecká hvězda ruské KHL a nová akvizice Calgary Flames, prozatím trénuje s hokejisty Slavie. Odchovanec vršovického klubu se těší na premiérovou sezonu v NHL. Zároveň však není jisté, zda zámořská hokejová liga začne včas. Proto by podle oficiálního serveru pražské Slavie v případě výluky mohl "Červus" opět hrát za pražský tým.



A jakým způsobem se Roman Červenka připravuje na svou první sezonu v NHL? Zatím trénuje s hokejisty svého mateřského klubu.

"Minulý týden jsem začal trénovat se Slavií a budu v tom pokračovat, dokud nezačne extraligová sezona," nechal se slyšet bývalý hráč ruského Avangardu Omsk.

Současně přiznává, že nechodí se Slavií na všechny tréninky, ale připravuje se i individuálně.

"Snažím se dělat i něco navíc, ale teď je teprve začátek. Budu to stupňovat, čím víc se sezona bude blížit. Měl jsem i pestrou suchou přípravu. Chodil jsem běhat, hrál různé sporty, dělal jsem prostě, co potřebuju," přiznal Červenka.

S poctivou přípravou přicházejí i ambiciozní osobní cíle. "V Calgary chci hrát co nejvíc, dostat co největší prostor na ledě a být týmu platný. Hlavně aby NHL začala co nejdříve," přeje si útočník.

O variantě, že se začátek NHL posune a bude výluka, radši ani neuvažuje. "Zatím nad tím nepřemýšlím, doufám, že NHL začne jak má. Když ne, tak se uvidí. Když si tady na Slavii chvíli zahraju, budu určitě jen rád," uzavřel Červenka.

Roman Červenka poprvé navlékl dres Calgary Flames
Roman Červenka poprvé navlékl dres Calgary Flames

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud