31. října 2012 • 14:16

Na rozlučku s Karlem Rachůnkem dorazí do Zlína Jágr i Chára

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová rozlučka s Karlem Rachůnkem, jenž loni v září zahynul při leteckém neštěstí ruského týmu Lokomotiv Jaroslavl, přivábila do Zlína hromadu hokejových hvězd. Při přípravném zápase mezi PSG Zlín a Jaroslavlí (příští pátek od 17.30 hodin) nebudou na tribuně chybět Jaromír Jágr, Zdeno Chára, Tomáš Plekanec, Marek Židlický či Patrik Eliáš.



Bývalí Rachůnkovi parťáci z extraligy, NHL, KHL či reprezentace předstoupí patnáct minut před utkáním na led a budou svědky vytažení obráncova dresu pod strop zimního stadionu Luďka Čajky, který má být vyprodaný.

Zájem o vstupenky, které zůstávají v extraligové výši, je enormní. Daleko vyšší než pořadatelé očekávali. Veškerý výtěžek z akce půjde na charitativní účely. „Předprodej začíná v pondělí, otevřený bude maximální počet pokladen,“ uvedl Ondřej Běták, náměstek zlínského primátora. „Budeme velmi rádi, když se nám podaří zimák vyprodat. Už kvůli Karlovi,“ doplnil primátor Miroslav Adámek.

Už v pátek od 14 do 18 hodin mohou v předstihu získat jeden lístek majitelé permanentek na extraligu a držitelé VIP karet. Také oni však za něj zaplatí. „Permanentkáři mají zájem o své místo, tak se jim pokusíme vyhovět,“ sdělil Běták. Na zlínský stadion se vejde 7 tisíc lidí a příští pátek by měl být zaplněný do posledního místa. Vstupenky jsou k mání i na internetu přes společnost Tickepro.

Mimořádné utkání s sebou přinese také výjimečná opatření. „Přijede spousta významných osobností, režim bude jiný než při extralize. Musíme vytvořit bezpečnostní koridory, pohyb návštěvníků bude ztížený. S tím je třeba počítat,“ upozornil náměstek primátora. Úvodní vhazování provede Rachůnkův pětiletý syn, za domácí mužstvo nastoupí ve speciálních dresech Karlovi bratři Ivan a Tomáš, dnes oblékající dres pražské Sparty.

Tým Jaroslavle dorazí na Moravu v pondělí večer charterovým letem do Brna. Ve Zlíně bude aktuálně třetí nejlepší tým KHL celý týden na soustředění.

„Dopoledne mají tréninky v PSG Areně a posilovnu, odpoledne chtějí v případě příznivého počasí využívat atletický areál. Musíme jim zajistit masážní stoly, patnáct rotopedů. Už z toho je patrné, že svůj pobyt tady berou zcela vážně a dorazí v nejsilnější možné sestavě,“ informoval tiskový mluvčí PSG Zlín Roman Ordelt.

Zápas vysílá přímým přenosem TV Fanda.  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud