2. listopadu 2012 • 15:26

Dominik Hašek podpořil Hnutí za sport. Je potřeba začít už ve školách, tvrdí

Autor: ČTK, iSport.cz, bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéru už podle všeho definitivně ukončil, na sport ale myslí pořád. Legendární hokejový brankář Dominik Hašek podpořil Hnutí za sport, které oficiálně zahájilo svou činnost.



Iniciativa Hnutí pro sport je připravovaná poslancem a bývalým ministrem školství Josefem Dobešem. Zahájení oficiální činnosti Dobeš oznámil na čtvrteční konferenci, na níž byl i Dominik Hašek.

„Hnutí považuji za velmi důležitý impuls ke změně současného stavu a rád svou aktivitou přispěji všude tam, kde se někdo bude snažit zajistit dnešním mladým lidem rovný přístup ke sportu. Osobně si myslím, že potřeba začít již ve školách, kde by se tělocvik neměl považovat za okrajový předmět,“ řekl olympijský vítěz z Nagana. 

O svém případném zapojení do aktivit Hnutí však Hašek ještě přesnou představu neměl. „Možnosti mého zapojení se vyjasní až ve chvíli, kdy bude Hnutí připravovat konkrétní aktivity,“ uvedl.

Mezi priority, na něž se Hnutí pro sport chce zaměřit, spadá zejména zlepšení financování českého sportu a výchova dalších generací sportovních talentů. „Chceme, aby se sport znovu stal životním stylem pro mladou generaci. K tomu je potřeba samostatný a stabilní rozpočet a podpora sportovní infrastruktury v regionech,“ připomněl Dobeš.

Konference ve Slaném byla již čtvrtým ze série setkání, jež představitelé Hnutí pro sport pořádají v jednotlivých krajích. Zúčastnilo se jí asi padesát sportovců a funkcionářů ze Středočeského kraje.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud