25. září 2013 • 12:13

18,5 milionů pro mládežnický hokej. Praha rozdá šesti týmům dotace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha podpoří šest hokejových klubů ve městě grantem ve výši 18,5 milionu korun, který je určen na podporu mládežnického sportu. Dotace, jejíž výše se odvíjí od počtu mladých hokejistů, investic do mládeže a soutěží, v nichž nastupují, dostanou Sparta, Slavia, Hvězda, Kobra, Letci Letňany a Slavoj Zbraslav. Každý klub získá 2,4 až 3,8 milionu korun.



"Díky grantu mohou kluby snížit rodičovské příspěvky pro nejmladší žáky, což zmírní nároky na rozpočty mladých rodin a zpřístupní hokej dalším skupinám dětí," uvedl místopředseda Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Petr Bříza, který je zároveň pražským zastupitelem a předsedou Komise sportu a tělovýchovy.

O grant oficiálně požádal ČSLH a projekt zastřešuje. Kluby mohou podporu využít jako dotace na příspěvky rodičů, příspěvek na platy trenérů mládeže, na materiální a zdravotní zajištění mládežnických mužstev a na odměny rozhodčích v mládežnických soutěžích. Ve všech klubech mohou nyní příspěvky rodičů činit v případě žáků prvních tříd nejvýše 500 korun a v případě žáků druhých tříd nejvýše 700 korun měsíčně.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud