18. července 2014 • 15:09

Broš místo dovolené vedl školu pro děti. Inspiroval se i ve Finsku

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chraplavým hlasem svolává bandu malých capartů, zajímavou „dovolenou“ si užíval poslední tři týdny útočník a mistr světa Michal Broš. V Neratovicích otevřel hokejovou školu, ve které vedl i svého syna. Platilo pravidlo, že učit se novým věcem jde i hrou.



Čtyřikrát vyhrál extraligu, dva tituly pro šampiona si dovezl z Finska. Nynější opora Mladé Boleslavi Michal Broš rozhodně má co předat svým následovníkům. A protože se mu nelíbí přístup některých českých trenérů, vzal výchovu vlastního potomka do vlastních rukou.

„Inspiroval jsem se třeba i právě ve Finsku, myslím, že v Česku máme v tom tréninku dětí velké rezervy. Zbytečně se klade důraz na výsledky u těch nejmladších, naopak u dorostenců už není ten dohled na vývoj herních kvalit takový,“ vadí mu.

V Neratovicích má k ruce zdatné pomocníky, své bývalé parťáky ze Sparty. Obránce Jan Srdínko, útočník Martin Chabada i brankář Petr Přikryl mají v akademii své ratolesti. To je i pro ostatní rodiče zárukou, že o každého bude postaráno s maximální péčí.

BROŠ: PROBLÉM HOKEJE? O DOROST SE NIKDO NESTARÁ
Video se připravuje ...

„Byli jsme až překvapení, jaký byl zájem. Všechny tři turnusy jsme dobře zaplnili a v tom posledním vlastně už ani nezbylo žádné volné místo,“ pochvaloval si Broš. Na jeho hlase je znát, že není jednoduché téměř padesátku dětí uhlídat a ukočírovat.

Každý den probíhala příprava na ledě i tělocvičně, v každém týdnu se vystřídaly tréninkové fáze zaměřené na rozvoj jednotlivých schopností. A v pátek si pak všichni užili herní den, kdy se dřina zúročila v modelových zápasech.

„Zatím to je takový nultý ročník, ale jsme spokojeni. Do budoucna bych to chtěl ještě posunout, mám kontakty v Oulu a mohli by přijet Finové na takový výměnný pobyt,“ odkrýval své plány Broš, kterého v září čeká návrat do extraligy v mladoboleslavském dresu.

To musíte vidět! Hokejoví špunti předvedli, jak má vypadat bitka
Video se připravuje ...

Mladé hráče se snaží připravit extraligový hráč Michal Broš
Mladé hráče se snaží připravit extraligový hráč Michal Broš

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud