16. června 2015 • 18:30

Odškodnění za oběti z Jaroslavle? Místo milionů jen 11 tisíc, řekl soud

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od pádu letadla s hokejisty Jaroslavle včetně tří Čechů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka uplynou v září už čtyři roky. Až teprve nyní nařídil ruský soud pojišťovně vyplatit odškodnění pro některé rodiny obětí. Konkrétně jde o 25 tisíc rublů na osobu plus jeden tisíc rublů na úhradu soudních výloh (celkem zhruba 11 700 korun). S jeho výší není jejich právní zástupce vůbec spokojený.



Rozladění právníka zastupujících 11 ze 45 obětí leteckého neštěstí se nelze divit. Jak informuje agentura RIA Novosti, advokátní kancelář navrhovala odškodnění ve výši 10 milionů rublů (4,77 milionu korun) – místo toho se v Moskvě dočkal částky zhruba 380krát nižší. „Toto rozhodnutí je protiprávní a neopodstatněné,“ řekl právník. Na místě se proto odvolal.

Celý případ má ještě jednu větev. Loni v prosinci začal v Jaroslavli soud, který má určit viníka tragédie, při níž zahynul celý tým KHL. Jediným obžalovaným je Vadim Timofejev, místoředitel společnosti Jak-servis, které letoun patřil.

Podle obžaloby byl odpovědný za to, že piloti nebyli dostatečně proškoleni a nezvládli tak manévr při vzletu. Celý proces se kvůli velkému počtu svědků může protáhnout až na rok.

V letadle Lokomotivu Jaroslavl byli i tři čeští hokejisté - Marek, Vašíček, Rachůnek
V letadle Lokomotivu Jaroslavl byli i tři čeští hokejisté - Marek, Vašíček, Rachůnek

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud