9. února 2017 • 16:59

Sport Magazín o Jágrovi: rozhovor, vzpomínky maminky i Rona Francise

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiní už v jeho věku stěží vstávají z postele. On se drží v nejlepší lize světa. Navíc v prvním útoku. I přesto, že mu bude 15. února pětačtyřicet let… „Že je to úžasný? No, radši bych bral, kdyby mi bylo třicet,“ s úsměvem reaguje Jaromír Jágr ve speciálním Sport Magazínu. Ten se věnuje fenoménu s číslem 68, vedle rozhovoru přímo s ním v něm najdete i exkluzivní interview s Ronem Francisem nebo vzpomínky maminky Anny Jágrové.



Z narozenin nechce dělat vědu. „Je to jenom číslo,“ reaguje druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL.

Na rozhovor přesto kývl, do telefonu vyprávěl zrovna v době, kdy Panthers měli povinné pětidenní volno. „Když to srovnám s tím, jak NHL vypadala dřív, tak je to vlastně dovolená, legrace,“ tvrdí o rozpisu nejslavnější soutěže.

Co tím přesně myslel? „Žádná volna dříve neexistovala,“ vysvětluje. NHL jako taková je pochopitelně rychlejší, náročnější, o tom není sporu. Ale volna mají hráči více… Nejenom o tom vypráví v pátečním Sport Magazínu.

Páteční Sport Magazín: speciál k 45. narozeninám Jaromíra Jágra
Video se připravuje ...

Najdete v něm i fotovzpomínky maminky Anny Jágrové , která vtipně glosuje synovy fotky nejenom z dětství. Nechybí v něm ani jedna, kdy ji hokejová legenda drží pod krkem. „Tátu nepřepral, tak si dovoluje na mě!“ usmívá se Mama Jagr. Vzpomíná rovněž na Gretzkého nebo na limuzínu, která se jim jen tak tak vešla na zahradu…

O ikoně s číslem 68 speciálně pro Sport Magazín vypráví i Ron Francis, někdejší útočník, jenž s Jágrem zářil v jedné formaci v Pittsburghu. A je to právě on, kdo v NHL Jágrovi přihrál na nejvíce gólů.

„Když jsem ho viděl poprvé, hned bylo jasné, že z něj bude skvělý hráč,“ vykládá současný generální manažer týmu Carolina Hurricanes. V rozhovoru vzpomíná i na to, jak se mu hrálo ve slavné lajně s číslem 68 a Mario Lemieuxem . A vysvětluje, proč z toho měl otlačený zadek…

Co dalšího najdete v pátečním Sport Magazínu o Jágrovi

- jak se proměnila Jágrova hra? Popisuje to Václav Prospal, někdejší útočník, dvojnásobný mistr světa a momentálně asistent u hokejové reprezentace

- přehled dalších veteránů v profesionálním sportu

- podrobná časová osa – jak šel čas s číslem 68, milníky jeho kariéry

- Jágr po pětiletkách – jaká se poslouchala hudba, když mu bylo dvacet? Co frčelo ve světě, když mu bylo třicet? Kolik se za jeho éry vystřídalo prezidentů nebo premiérů?

- co si o čísle 68 myslí Zdeněk Haník? Svou pravidelnou rubriku věnuje právě jemu…

- Jágrovi je věnovaný i Facebook

Páteční Sport magazín se věnuje Jaromíru JágroviFoto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud