Miroslav Horák
14. června 2017 • 17:26

Šampionát hokejistů v golfu ovládl slávista Novák, v rozstřelu porazil Havíře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba půlka spokojená, druhá o něco méně. Různorodé výkony padaly na pátém ročníku neoficiálního mistrovství republiky hokejistů (současných i bývalých) v golfu. Ale o to tolik nešlo, důležité bylo potkat se s kamarády a udělat něco pro dobrou věc. Celou akci zorganizovala česká hráčská asociace CAIHP.



Tradiční podnik s charitativním podtextem v resortu Kunětická hora ovládl slávista Jan Novák, který v rozstřelu pokořil Davida Havíře, nynějšího kouče mládeže v Technice Brno, třetí skončil David Pospíšil. Výtěžek turnaje Charity Hokej Golf Cupu 80 tisíc korun byl předán sledge hokejistovi Jiřímu Raulovi.

„Nečekal jsem to, když jsem tady viděl tolik kluků, kteří to fakt umí,“ těšilo Jana Nováka, bývalého reprezentačního obránce nejlepšího borce z pěti desítek startujících.

„To já jsem určitě lepší hokejista než golfista. I tátovi to dnes šlo líp, než mně,“ usmíval se Petr Jelínek, útočník libereckých Tygrů.

Do malebného resortu mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, kde je vskutku výborně střižený green, si Jelínek odskočil z přípravy na příští sezonu. „Jezdím sem od začátku, takže popáté v řadě, pro mě je to samozřejmost a relax zároveň. Potkávám se tu se spoustou kluků, rád jsem tu potkal hlavně Pavla Kolaříka ze Slavie,“ poukázal Jelínek na svoji „sešívanou“ minulost.

Ale to už je dávná minulost. U Bílých Tygrů je Jelínek spokojený, teď je v očekávání, co nový ročník přinese. Třeba i proto, že hlavní stratég klubu Filip Pešán si během sezony odskočí k reprezentační dvacítce. „Ale realizační tým je sehraný, Karel Mlejnek Filipa v pohodě zastoupí.“

Jednou však Pešán odejde do ciziny, pobídky už k němu chodí, nejen z KHL. Jelínkovi je jasné, že 39letý úspěšný kouč pod Ještědem věčně nezůstane. „Filip to má rozjeto na zahraniční angažmá, zájem o něj už byl teď. Spíš je otázka, kdy se rozhodne odejít a kam,“ soudí Petr Jelínek.

Pro dobrou věc! Hokejisté vyměnilii hokejky za golfové hole
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud