24. května 2018 • 17:00

O Zlatou hokejku bojuje Pastrňák i Nečas, Jágr nedostal ani jeden hlas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V desítce kandidátů na ocenění Zlatá hokejka 2018 je šest hráčů z NHL, tři zástupci domácí extraligy a jeden z Kontinentální ligy. Díky úspěšnému závěru sezony se do finálního výběru dostali i útočníci Martin Erat s Martinem Nečasem, kteří pomohli Kometě Brno obhájit mistrovský titul. Slavnostní vyhlášení jubilejního 50. ročníku se uskuteční v úterý 19. června v Praze.



Vedle Erata (po prvním kole 12.) s Nečasem (14.), kteří se do nejlepší desítky protlačili na úkor obránce Jana Rutty (Chicago) a útočníka Romana Červenky (Fribourg-Gottéron), kapitána národního týmu na mistrovství světa v Dánsku, postoupili do třetího kola také Pavel Francouz (Čeljabinsk), Milan Gulaš (Plzeň), Tomáš Hertl (San Jose), Ondřej Kaše (Anaheim), David Krejčí (Boston), Ondřej Palát (Tampa Bay), David Pastrňák (Boston) a Jakub Voráček (Philadelphia).

Mezi finalisty, jež vzešli z celkem 61 hokejistů, kteří získali v prvních dvou kolech alespoň jeden hlas, už na vítězství dosáhla v minulosti trojice Krejčí (2013), Voráček (2015) a Pastrňák. Ten se loni dočkal prestižního ocenění jako nejmladší vítěz ankety v historii. Krejčí je v nejlepší desítce už poosmé, Voráček pošesté, Palát popáté, premiérově se naopak objevují Gulaš, letošní vítěz ankety Hokejista sezony, Kaše a Nečas, který byl před rokem vyhlášen nejlepším juniorem.

Ani jeden hlas nezískala stále hrající legenda českého hokeje Jaromír Jágr . Šestačtyřicetiletý rekordman ankety s dvanácti prvenstvími (1995, 1996, 1999, 2000, 2002, 2005-2008, 2011, 2014, 2016) má za sebou vinou zranění nevydařenou sezonu, do níž vstupoval jako hráč Calgary.

Angažmá v kanadském klubu, ale i útok na vedoucí pozici Gordieho Howea v počtu odehraných utkání NHL, však Jágrovi zhatilo zranění kolena. To si navíc obnovil nedlouho po návratu do prvoligového Kladna, jehož je majitelem. Naposledy byl bez bodu Jágr v roce 1993, tehdy ale žádný získat nemohl, protože podle pravidel se hlasovalo jen pro hráče, kteří působili v domácí soutěži nebo reprezentovali na mistrovství světa či olympijských hrách.

Finálovou desítku určila dvě kola hlasování zástupců Českého svazu ledního hokeje, trenérů reprezentace, mládežnických výběrů i klubů nejvyšší soutěže a novinářů. O vítězi však rozhodnou pouze hlasy získané ve třetím kole, výsledky předchozích dvou se nezapočítávají. Uzávěrka hlasování bude 11. června.

Poté, co se konečné pořadí vyhlašovalo dlouhodobě v Karlových Varech, proběhne slavnostní večer podruhé za sebou v pražském Foru Karlín.

Martin Nečas v přesilové hře tečoval pokus Davida Pastrňáka a bylo vyrovnáno
Martin Nečas v přesilové hře tečoval pokus Davida Pastrňáka a bylo vyrovnáno

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud