2. června 2018 • 16:51

Kalous na bříze, to je dárek fanoušků Komety šampionovi Barinkovi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci brněnské Komety jsou známí svojí oddaností či hlasitostí, nyní pro změnu dokázali smysl pro humor. Hráč mistrovského týmu Michal Barinka od nich dostal k oslavě 34. narozenin velký obraz s fotografií kalouse ušatého, jak si hoví na větvi břízy… Logiku na první pohled nepatřičného daru pochopí všichni ti, kdo znají příběh přesunu extraligového obránce ze Sparty do Brna.



Jiří Kalous a Petr Bříza, to jsou dvě persony pražského klubu, které v Barinkově story odehrály klíčový význam. V sezoně 2016/17 někdejší reprezentační zadák sbíral v holešovickém celku spíš jen drobky, zalátával mezery v sestavě, nedostával kloudný prostor.

Za tehdejšího trenéra Jiřího Kalouse a šéfa Petra Břízy bylo po hráči nakonec požadováno, aby souhlasil s výrazným snížením mzdy, vyváděly se takřka psí kusy, aby se mu pobyt ve Spartě znechutil, přitom to moc logiky nepobralo, prověřených beků neměli v áčku nazbyt.

Michal Barinka dostal od fanoušků zajímavý dárekFoto sport

Barinka si ovšem dál plnil povinnosti a protože neudělal žádný přešlap, zůstal dál na soupisce Sparty i zkraje poslední sezony, dostal však svolení hledat si nové angažmá.

V druhé půlce září trápení skončilo. „Na Spartě za mnou zavřeli vrata a mně nezbývalo nic jiného, než si jít hledat něco jiného,“ komentoval to mistr světa z roku 2010, když se vyvázal ze smlouvy a odešel do Komety. „Opravdu mě strašně těší, že to konečně klaplo a navíc se ozval klub s takovými úspěchy a ambicemi.“

Byl z toho mistrovský titul a aktuálně i vtipný námět pro fanoušky Komety, jak Barinkovi připomenout dobrý tah se změnou pracovní adresy.



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud