23. srpna 2018 • 21:26

Jediné derby sezony ovládla Sparta. Slavii srazil v prodloužení Kudrna

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty vyhráli v přípravě v pražském derby na ledě prvoligové Slavie 3:2 v prodloužení, a to i přestože domácí vstřelili úvodní branku zápasu. O vítězství favorita rozhodl v čase 63:24 slovenský útočník Andrej Kudrna.



V tradičním souboji pražských rivalů, jenž se po sestupu Slavie v roce 2015 odehrává alespoň v přípravě, se prosadili jako první domácí. Ve 28. minutě využil přesilovou hru Tomáš Šmerha. Stav otočil trefami v 39. minutě v početní výhodě a ve 46. minutě Petr Kumstát, ale prodloužení vynutil v polovině třetí třetiny Martin Šagát. Nakonec se radoval z vítězné branky Kudrna.

Trenér Sparty Uwe Krupp na střídačce během derby s pražskou Slavií
Trenér Sparty Uwe Krupp na střídačce během derby s pražskou Slavií

Ve čtvrtém přípravném utkání za sebou nastoupil v dresu prvoligového Kladna Jaromír Jágr, ale při dnešní domácí porážce s Litoměřicemi 1:2 se na rozdíl od minulých dvou vystoupení bodově neprosadil. Pro Rytíře to bylo poslední vystoupení před vlastním publikem před startem sezony. Znovu se na ČEZ stadionu představí v sobotu 8. září v 1. kole druhé nejvyšší soutěže proti Frýdku-Místku.

Jágr v úterý zazářil třemi body za gól a dvě asistence při domácím vítězství nad Ústím nad Labem 6:4. O týden dříve na ledě Ústí nastoupil v přípravě poprvé a při prohře 4:6 nebodoval. V pátek doma asistoval u jedné branky při porážce s kazašským celkem Saryarka Karaganda hrajícím ruskou Vyšší ligu 1:2.

Jágr se po problémech s kolenem z minulé sezony připravuje na nový ročník v dresu Rytířů. Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se na konci ledna vrátil do Kladna z Calgary, ale vyřadilo jej brzy obnovené zranění. V přípravě se ještě představí Kladno příští čtvrtek na ledě Slavie a generálka čeká Rytíře v úterý 4. září v Karlových Varech.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud