8. října 2018 • 12:52

Šílené (ne)góly víkendu: Zadek s pukem v bráně, ďábelský zářez Znojma

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrick Dwyer, Alex Iafallo a Bence Stipsicz. Co mají tihle tři hokejisté společného? O víkendu se všichni vyskytli u hodně kuriózních branek. První jmenovaný jediný přišel v anglické EIHL zkrátka a jeho specialita nebyla sudími uznána. Ale Iafallo slavil za Los Angeles gól i když klec byla dávno posunutá a o "trefě" maďarského zadáka Stipsicze se nedá ani mluvit jako o gólu. Puk v bráně Znojma totiž v EBEL lize vůbec neskončil.



Po šesti zápasech nové sezony je Znojmo na úplném dně tabulky. Výhru ještě nemá žádnou a jediné dva body urvalo díky porážkám v nastavení. Neradovalo se ani proti Fehérváru, i když po dvou třetinách naděje žila.

Orli nejdříve díky brance Tomáše Gumana ze třetí minuty vedli 1:0 a ve 36. minutě pak na 2:2 vyrovnal Marek Kalus. Jenže na moment ze 42. minuty už šokovaný tým nenašel žádnou odpověď. Rána jedenadvacetiletého Stpsicze se od horního břevna čistě odrazila ven z brány a trefila plexisklo, přesto rozhodčí po zhruba pětiminutovém zkoumání trefu uznal.

Znojmo už se z šoku nevzpamatovalo, ještě dvakrát inkasovalo a pokračuje tak v hokejovém trápení ročníku 2017/18.

Dwyer nacouval puk za čáru

Jinou situaci si zažil pětatřicetiletý Američan Patrick Dwyer v dresu Belfast Giants. Ta jeho byla ale hlavně úsměvná a nikoho nestála zápas. Bývalý dlouholetý útočník Caroliny Hurricanes v utkání proti Milton Keynes pracoval před bránou a do zádní části své výstroje schytal ránu pukem. S ním pak vtipně docouval až za brankovou čáru.

„Říkal jsem si, že to musím zkusit a uvidíme, co se stane," vykládal po utkání Dwyer v rozhovoru pro klubovou televizi. „Sudí mi bohužel oznámili, že puk neviděli dříve, než se objevil v bráně, proto gól neplatil," řekl forvard o situaci, po které mohli Giants vést už 4:0.

„Je to škoda, že bely uznán, určitě by byla legrace o tom po zbytek života vykládat. Ale i takhle jsme se tomu na střídačce dost nasmáli," pokračoval Dwyer, který v létě přišel z dánského SønderjyskE.

Trefa do posunuté klece

Poslední gól byl regulérní i podle pravidel, ale stejně nevypadal úplně korektně. Alex Iafallo se usídlil v nové sezoně v útoku vedle Ilji Kovalčuka a s ruským bombarďákem si zdá se výtečně rozumí. „Má skvělou střelu, toho musíme využít," řekl po utkání Iafallo.

Ale byla to jeho rána (v zápase se trefil celkem dvakrát), která rozhodla. Po nedorozumění mezi Liborem Šulákem a brankářem Jonthanem Bernierem se puku zmocnil Kovalčuk, který bekhendem vybídl svého kolegu, jenž se nemýlil. Nicméně bylo to celkem slušně dlouhou dobu poté, co si gólman Red Wings o pořádný kus posunul bránu.

VIDEO: Gól Iafalla do posunuté klece

Nicméně taková jsou pravidla. Pokud si bránu posune sám gólman a drží na místě, na kterém by měla být, rozhodčí ji může uznat. Nebylo už tohle ale přece jen moc?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud