14. listopadu 2018 • 13:20

Plekanec trénoval s Kladnem, co bude dál? Jágr vtipkoval o Kometě

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skromný kladenský zimák nabídl během středečního dopoledne exkluzivní pohled. Kromě hvězdného majitele Rytířů si přes hodinu na ledě střihnul také Tomáš Plekanec. Ten požádal Jaromíra Jágra o azyl pro trénink v rodném městě poté, co mu definitivně skončila velmi obsáhlá životní kapitola jménem NHL. „Osmašedesátka“ ráda souhlasila. A ještě raději by ho viděla v kladenském dresu definitivně. Sám bývalý hráč Montrealu však ještě neví, kde bude v Česku působit. „Zatím jsem to opravdu neřešil, nepřemýšlel jsem nad tím tolik. Je to ve stádiu, kdy se připravuji a nabírám kondičku, a během té doby se rozhodnu,“ upřesnil Plekanec.



Obě hvězdy na promrzlém kladenském kluzišti skutečně nejvíce zářily.

Tomáš Plekanec se na ledě pohyboval montrealské výstroji, jen dres nesl podobiznu rytíře. To Jaromír Jágr měl zase jako jediný ze všech hráčů na ploše červený svršek.

Prvně jmenovaný si poprvé zatrénoval na Kladně s celým místním A týmem. Ze šaten k ledu vypochodoval po schodech mezi posledními, ovšem zase nejdéle vydržel. Jeho individuální dril ze střídačky a s nohama na mantinelu sledoval sám pan majitel. „Nenatáčejte ho, pak ho tři roky neprodáme,“ culil se Jágr směrem ke kameramanovi iSport TV. Zda bude Plekanec skutečně patřit Rytířům, zatím ale není jasné.

Tomáš Plekanec při tréninku Rytířů Kladno
Tomáš Plekanec při tréninku Rytířů Kladno

Trénink dnes už bývalé legendy Canadiens, který absolvoval v poměrně ostrém tempu, avšak bez soubojů, skončil po zhruba 75 minutách. V tu chvíli již patřil zimák jen a jen „osmašedesátce“. Plekanec zamířil mezi novináře. A byl zahlcen salvou otázek na téma budoucího působiště.

Bude to v extralize? A konkrétně třeba v Kometě? Sám muž, jenž v zámořské NHL odehrál 1 001 utkání, nestihl odpovědět. „Do p*dele s Kometou. Tou jsem byl já před dvaceti lety,“ zahlásil se smíchem nedaleko stojící Jágr. „Zase je to všude blízko,“ culil se Plekanec.

Kam jeho kroky v blízké budoucnosti skutečně zamíří, rozmyšleno v tuto chvílí podle svých slov nemá. „Zatím jsem to opravdu neřešil, nepřemýšlel jsem nad tím tolik. Je to ve stádiu, kdy se připravuji a nabírám kondičku a během té doby se rozhodnu. Budu mluvit s Jardou, ale i dalšími lidmi,“ upřesnil šestatřicetiletý hráč.

Jasněji by mělo být v horizontu čtrnácti dnů, kdy – pokud se bude vše dobře vyvíjet – by mohl být plně bez zdravotních problémů. „Je to otázka přibližně dvou týdnů, pak bych mohl nastoupit do ostrého tréninku, potažmo zápasu,“ dodal Plekanec.

Plekanec trénoval na Kladně. Jasno bude do čtrnácti dnů, ujišťuje útočník
Video se připravuje ...

Jágr vtipkoval o Plekancovi: Běžte do pr... s Kometou! To jsem byl před dvaceti lety
Video se připravuje ...

Plekanec už trénoval s Kladnem, s Jágrem se smáli a zářili cizími barvami
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud