Pavel Bárta
Premium
28. listopadu 2018 • 04:45

Procházka o medaili z Nagana. Komu ji prodal? A jak ho podvedl přítel?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na internetu se draží zlatá placka z Nagana a ukazuje se na něj. Martin Procházka je snadný terč. Dostal se do finanční tísně, nechal se chytit do pasti lichvářů. V souvislosti s prodejem vzácné medaile se případ dostal do médií a otevřelo se i téma jeho problémů se splácením půjčených peněz. V exkluzivním rozhovoru pro deník Sport a TV Nova se rozhodl uvést věci na pravou míru. Kde skončila medaile? Do jakých problémů se dostal? A kolik ve skutečnosti dluží?



Olympijskou medaili doma nemá, před víc než rokem ji prodal a ve své výpovědi prozradil i komu. „Její další osud však neznám,“ připouští Martin Procházka, který odmítá i astronomické částky, jichž mají údajně dosahovat jeho dluhy. Jedná se o hru podvodníků, kteří ho dostali, možná někoho dalšího. On sám se brání právní cestou, proto během rozhovoru víc vážil slova. Věří, že uspěje, očistí svoje jméno a taky odradí jiné, aby se do pavučiny nechytili taky.

Jak to tedy je s olympijskou medailí, která se objevila v dražbě, o které se nyní v médiích hodně mluví?
„Já jsem medaili prodal svému kamarádovi. I v dobré víře, že zůstane v jeho sbírce a že si ji nechá. Došlo k tomu před rokem a čtyřmi měsíci, považoval jsem to za uzavřenou věc. Medaili doma tedy nemám, jak mi bylo vkládáno do úst. To je lež, to jsem neřekl. Ale pořád ji nosím v srdci. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud