6. dubna 2019 • 10:44

Malá hala by spadla. Oceláři jdou na finále se Spartou do Werk Areny

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O juniorské zlato budou třinečtí Oceláři bojovat ve Werk Areně. Původně sice měli hrát finále DHL extraligy juniorů se Spartou Praha v Mini Werk Areně, kde celý rok trénují a hrají, ale zájem fanoušků je tak velký, že by se do tréninkové haly nevešli. Řečeno s nadsázkou, pod jejich náporem by hala spadla. Oceláři nad Spartou v sérii na dvě vítězství vedou 1:0 na zápasy (4:3 v prodloužení), dnes se hraje od 14 hodin. Pokud vyhraje Sparta, rozhodne se v neděli v Třinci (14).



„Naši junioři si výslovně přáli odehrát finále proti Spartě v Mini Werk Areně, protože jsou tam zvyklí, ví, jak se odrážejí puky,“ vysvětluje tiskový mluvčí klubu Radim Sajbot. „Nicméně předběžný zájem fanoušků i médií je tak velký, že jako organizátor musíme v takové situaci zohlednit nejdůležitější aspekt všech hokejových utkání, kterým je jednoznačně zajistit bezpečnost aktérů zápasu a diváků.“

Mini Werk Arena není na předpokládaný nápor diváků připravena. „Uvědomujeme si, že tuto informaci oznamujeme na poslední chvíli, tudíž se nemusí dostat ke všem lidem, kteří už během týdne projevovali zájem navštívit juniorské finále, nicméně je to z hlediska bezpečnosti lepší varianta. Věříme, že i přes tuto náhlou změnu si fanoušci cestu do haly najdou a že podpoří naše juniory v cestě za vysněným titulem,“ dodal Sajbot. Vstup je zdarma.

Oceláři v play off vyřadili Vítkovice 3:1 (4:1, 3:1, 1:2, 6:2) a Chomutov 2:0 (3:1, 6:1). Sparta postupovala přes Liberec 3:1 (5:4sn, 1:3, 5:3, 6:2) a Plzeň 2:1 (4:3p, 2:3, 3:2p). První finále vyhrál Třinec v Praze 4:3 v prodloužení. Brankář Nick Malík se blýsknul 57 (!) zákroky.

„Zakončení nám moc nesedlo, musíme se na něj víc zaměřit, jejich gólman chytal parádně,“ říkal pro hokej.cz Vojtěch Kropáček, útočník Sparty. „Měli jsme šance, které musíme proměňovat, abychom zápasy vyhráli. Když je budeme proměňovat, věřím, že to urveme.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud