27. prosince 2021 • 17:10

Pešánova pozice je pevná. Má důvěru, návrh na odvolání ani nezazněl

Autor: iSport.cz, ryp
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Realizační tým hokejové reprezentace v čele s hlavním trenérem Filipem Pešánem má nadále plnou důvěru generálního manažera Petra Nedvěda a vedení Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). Na dnešním jednání výkonného výboru, který hodnotil vystoupení národního týmu na nedávném turnaji Channel One Cup, podle očekávání nepadl návrh na změnu. Nedvěd i vrcholní představitelé svazu ale vyjádřili nespokojenost s výsledky národního týmu, který v této sezoně prohrál všech šest zápasů, takže stále čeká na premiérovou výhru.



ODVOLÁNÍ NIKDO NENAVRHL

Výkonný výbor řešil zhruba čtyřicet minut výstup z posledního reprezentačního turnaje v Moskvě. Přítomni byli všichni trenéři a dostávali dotazy na systém hry i důvody dalších třech porážek. Na taktické věci se nejvíc Filipa Pešána vyptávali Libor Zábranský a Jiří Šlégr. „Žádný návrh na odvolání trenéra nebo změny v realizačním týmu nepadl. Všichni členové VV vyjádřili vedení reprezentace důvěru,“ komentoval debatu tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

PROBLÉM V RUSKU

Poslední reprezentační turnaj v Moskvě sloužil jako generálka, co kdyby NHL nakonec nejela na olympiádu. Černý scénář nastal dvakrát. Zámoří oznámilo, že do Číny neletí a český tým s hvězdami Kovářem, Krejčím, Gulašem nebo Sedlákem neuhrál ani jeden zápas. Od trenérů zazněl před výkonným výborem dlouhý výčet důvodů. Mluvilo se o špatných startech, hrubých individuálních chybách, produktivitě střelby, nedostatcích ve hře speciálních týmů a zbytečných faulech.

NOMINACE PRO PEKING

Seznam vyvolených pro Peking by měli Petr Nedvěd s Filipem Pešánem oznámit 12. nebo 13. ledna. Od 24. ledna by se v Praze měl začít scházet tým, který 2. února odletí na olympiádu. „Na soustředění budou jen hráči, které nečekají už žádné klubové povinnosti,“ uvedl Nedvěd. Na longlistu podle něj nechybí nikdo, kdo by teď zářil, ale před sezonou by se o něm nevědělo. Znovu se otevírá téma Romana Červenky, který neměl vakcínu proti covidu. Nedvěd nebo Pešán za ním do Švýcarska vyrazí.

KARANTÉNA NENÍ

NHL se vyděsila, když se vyrojila zpráva, že pozitivně testovaný hráč na covid bude muset v Číně zůstat až pět týdnů. Petr Bříza pak v rozhovoru pro deník Sport zmíněnou dobu dementoval. V této chvíli hokejový svaz dokonce nemá o karanténě žádné zprávy. „Současný manuál, který máme od IIHF k dispozici, o žádné dvou, tří nebo pětitýdenní karanténě nemluví,“ řekl mluvčí Zdeněk Zikmund. Aktuálně platí, že po dvou negativních testech v rozestupu 24 hodin se hráč může vrátit zpátky.

VE HŘE PŘERUŠENÍ EXTRALIGY

Extraliga řeší, jak naložit se zápasy během olympiády. Velký odliv hráčů (nejen českých) může postihnout především Spartu a Třinec. Ve hře je odklad zápasů, řeší se teď, zda půjde jen o kluby s reprezentanty, nebo se plošně přeloží celá kola a povede se najít v kalendáři volné termíny. A že by kluby tlačily na své hráče, ať reprezentaci odmítnou a zůstanou v klubu? „Pro mě je to úplně absurdní, nebojím se,“ zůstává v klidu generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud


Články odjinud