Květoslav Šimek
12. července 2022 • 10:40

Konec ruské dominance. Na turnaj do Třince míří jako náhrada Ukrajina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvních pět ročníků elitního dorosteneckého turnaje President Cup v Třinci ovládly ruské kluby. Čtyřikrát triumfovalo CSKA Moskva, jednou Lokomotiv Jaroslavl. Od „covidové sezony“ 2020/21 Rusové do Třince nejezdí, teď už ani nemohou. Na osmém ročníku turnaje se místo nich představí reprezentace Ukrajiny do 17 let. Na poslední chvíli se dostala mezi desítku klubů, které budou od 5. srpna o pohár bojovat.



Ukrajinský národní tým v Třinci ovšem není vyloženě místo ruských celků. Na poslední chvíli nahradí švédský klub Malmö Redhawks. Ten už se v Třinci ukázal dvakrát, dvakrát skončil na posledním, osmém místě (2019 a 2021).

„Švédové se ozvali, že se jim rapidně zvýšily náklady na cestu, takže jsme hledali náhradní řešení,“ vysvětluje Dita Ondrejková, tisková mluvčí třineckých Ocelářů. „Řešení jsme našli v ukrajinské reprezentaci. Organizátoři využili kontaktů, které s ukrajinskou stranou měli poté, co řešili případný kemp jejich mládežnické reprezentace v Třinci.“

Národní tým Ukrajiny do 17 let se na President Cupu představí vůbec poprvé. Stejně tak švýcarský Davos a rakouský Salzburg. Nejvíc zkušeností ze zahraničních účastníků má lotyšská Riga, která se v Třinci představí už počtvrté. Sestavu zahraničních klubů doplní slovenský Slovan Bratislava.

Kromě pořádajícího týmu Ocelářů, který obhajuje vítězství z minulého ročníku, se tradičně představí Vítkovice, Sparta Praha a Karlovy Vary. Poprvé také hradecký Mountfield.

VÍTĚZOVÉ PRESIDENT CUPU

2021/22           Oceláři Třinec

2020/21           Vítkovice Ridera

2019/20           CSKA Moskva

2018/19           CSKA Moskva

2017/18           CSKA Moskva

2016/17           Lokomotiv Jaroslavl

2015/16           CSKA Moskva

Poslední ročník President Cupu v Třinci poprvé ovládli domácí Oceláři
Poslední ročník President Cupu v Třinci poprvé ovládli domácí Oceláři

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud