12. ledna 2023 • 18:15

Slovenský zázrak (14) udivuje MS. Fantastický gól ve čtvrtfinále!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nela Lopušanová. Jméno teprve 14leté slečny ze Žiliny zajímá i ty, které ženský hokej nezajímá. Vycházející slovenská hvězdička trápí na MS do 18 let ve Švédsku výrazně starší brankářky a ve čtvrtfinále proti domácím předvedla úžasný trik. Na postup to ale nestačilo, Slovensko prohrálo 1:6. 



Mladé Slovenky proti Švédkám rozhodně nebyly favoritkami. Do čtvrtfinále MS do 18 let postoupily ze druhého místa „slabší“ skupiny, ale Nela Lopušanová se prosadila i proti Švédkám.

Z klíčového zápasu šampionátu uběhlo skoro 10 minut, když si vzala puk za brankou, bez větších příprav si ho zručně položila na čepel hole a zpoza branky umístila přesně pod břevno. „MICHIGAN!“ Žasl nad jejím trikem oficiální účet IIHF.

Parádičku, která se na led dostala z lakrosu, zkouší v zápasech jen ti nejšikovnější (mnohem častější je ve florbalu) a pokaždé zaujme sociální sítě. Mistrovství osmnáctek má bezpochyby jeden z hightlightů, bez ohledu na to, že šlo o jediný slovenský zásah při porážce 1:6. 

Ve středu Lopušanová trápila i Češky, ty sice vyhrály 4:3, jenže opora sousedů zakončila zápas s bilancí 1+1, gól navíc vstřelila v oslabení precizním blafákem. Celkově má na turnaji už sedm branek. Češky ve čtvrtfinále o několik hodin později vypadly s Finkami. 

Nela Lopušanová vstřeila ve čtvrtfinále MS fantastický gól
Nela Lopušanová vstřeila ve čtvrtfinále MS fantastický gól

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud