Pavel Ryšavý
Premium
7. června 2023 • 04:50

Perné dny na svazu: VV o penězích a Hadamczikovi, pak grilování Jalonena

Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přicházejí dva dny, kdy se ukáže, kam míří Český hokej. Ve středu se na svazové půdě budou řešit peníze. Alois Hadamczik odpálil smlouvu s BPA, že svaz zvládne shánět peníze sám. Dnes výkonnému výboru sdělí, jak je na tom, kde uspěl a kde ne. Čtvrtek? Bude ve znamení grilování reprezentačního trenéra Kariho Jalonena. Pak jedenáct členů hokejové vlády dá razítko, jestli finský kouč u reprezentace pojede dál, nebo se jeho kontrakt roztrhne.



Nejvýraznější vystoupení Aloise Hadamczika v roli prezidenta hokejového svazu? Konec roku 2022, když chrastil stovkami milionů, které se vypařily během vlády předchůdce Tomáš Krále. V prosinci na tiskové konferenci vyčíslil, že jen společnost BPA dluží svazu 216 milionů korun a chce je vymáhat zpátky.

Zároveň ale taky oznámil, že neplánuje trestní oznámení, protože už dříve ho podal majitel Pardubic Petr Dědek. Od té doby vše utichlo. V půlce ledna pak svaz slíbil, že vše podstatné z forenzního auditu zveřejní v tiskové zprávě. Po téměř pěti měsících ji stále nikdo nesepsal. Nebo sepsal, ale neposlal, zkrátka není. Audit svaz nakousl, vytasil závažná obvinění, a najednou je ticho.

Což hází i velký stín na Hadamczikova silná slova z prosince.

Podivných kotrmelců kolem svazu najdete víc. Dost divoké mělo být i avizované nepokračování spolupráce se společností BPA, která disponovala marketingovými právy reprezentace a plnila podle kontraktů svazovou kasu. Kontrakt už neplatí, Hadamczik peníze shání sám a o tom má být i středeční výkonný výbor, kde přednese, co se mu podařilo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
10


Články odjinud


Články odjinud