Jaroslav Kalina
Premium
31. prosince 2023 • 14:14

Bratři Zábrodští exkluzivně o otci: Šéf i doma, ale maminka také. Kdy bylo zle?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V žilách jim proudí krev jedné z největších ikon českého hokeje. Vladimír (73) a Jan (71) Zábrodští, kteří podobou nezapřou otce Vladimíra, jsou dodnes hrdí, co legendární „Šéf“ dokázal. Když byli Spartou pozvaní na výroční oslavy 120 let od založení klubu, neváhali. „Je to ocenění toho, co táta všechno udělal,“ přiznali. Prostřednictvím Pražanů oba pánové exkluzivně pro deník Sport a web iSport.cz zavzpomínali, jaký byl „Vovka“ rodič, na hokejové začátky v Praze i život ve Švédsku, který spojili s tenisem.



Setkání se syny Vladimíra Zábrodského proběhlo v hotelu vedle Sportovní haly v Holešovicích jen chvíli poté, co se na stejném místě sešli mimo jiné s dobře známým útočníkem Sparty Jiřím Kochtou. Vladimír a Jan Zábrodští, kteří už 58 let žijí ve Švédsku, přitom do rodného města měli původně přicestovat již o den dříve. Už dokonce seděli v letadle, po dvou hodinách čekání ale museli vystoupit. Let ze Stockholmu zhatila porucha motoru.

„Měli jsme štěstí, že se na to přišlo na zemi a ne někde ve vzduchu,“ oddechl si Jan Zábrodský. Vrchol sparťanských oslav v podobě utkání někdejších velkých hvězd klubu a česko-slovenského hokeje se starším bratrem Vladimírem ale bez problému stihli. Ještě před zápasem Návrat legend ovšem ochotně zavzpomínali na slavného otce. Když se sešli na recepci, ve tvářích obou pánů byste poznali Zábrodského rysy. „Lidi říkají, že brácha je podobnější,“ usmíval se mladší ze sourozenců.       

Do Prahy se vracejí při speciálních příležitostech, což kulaté výročí hokejové Sparty pro bratry Zábrodské představuje. Při předchozích oslavách 100 či 110 let především doprovázeli svého otce, když byl pozván klubem, kterému výrazně pomohl k prvním dvěma mistrovským titulům.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud