Autor: tej
24.5.2018 • 16:43

Vzhůru na Petřín! V Praze se bude konat netradiční trailový závod

Vstoupit do diskuse
0

Jako by se Karel Hynek Mácha, básník a pěší dálkoplaz, shovívavě ustrnul i nad běžci. Když už mu ten máj skoro končí. Na pražském Petříně se v sobotu koná trailový závod Trail Praha. Jedná se již o pátý ročník, letos nabídne kvůli stavebním úpravám parku mírnější trasu k vrcholu strahovského kopce. Na výběr mají běžci buď pětikilometrovou verzi nebo dvoukruhovou desítku.



„V Kinského zahradě se nepůjde zprudka vzhůru jako obvykle, ale okolo jezírka a Petřínských skalek lehce cik cak, pak po chodníčku až nahoru k vysokoškolským kolejím v Šermířské ulici,“ vysvětlil Martin Dvořák, ředitel zážitkového seriálu Kilpi Trail Running Cupu.

Na jednom okruhu se i tak nastoupá 250 metrů, nejlepší běžci mohou znovu vytyčit traťový rekord. Dříve měřila celá trasa 11 km, loni už deset. Podobně jako úvod KTRC, městský trail v Ostravě. Příští závod se uskuteční v horách, přesněji pak v Králickém Sněžníku.

Petřínský trail nabízí unikátní panoramatické běžecké výhledy. Především po seběhu pod rozhlednou směrem ke švédské ambasádě a Pramenu Panny Marie. Takový pohled na Pražský hrad, nebo respektive v takovém stavu těla a ducha, jinde a jindy nenajdete.

I zde v Lobkovické zahradě a pak dál nad Újezdem u Myslbekovy sochy Máchy čeká náročné stoupání v petřínském trailíku. Potom seběh skoro k „tanku“ a znovu vzhůru na 327 metrů vysoký vrch, český Silicon Hill. A pak ještě jednou, pokud si troufnete na celou desítku. Pokud ne, i pětka se počítá.

„Moc pěkný závod bez silnice, jako byste ani nebyli ve městě. Beru sem pravidelně i svoje svěřence, které trénuju,“ říká milovník hor a elitní český běžec Ondřej Fejfar z Krkonoš, účastník loňské světové série skyrunnerů, nyní naposledy nejlepší Čech na karlovarském půlmaratonu. A hlavně: obhájce prvenství může letos získat vítězný hattrick.

Cestu do Prahy tentokrát jako obvykle rád váží až z Ostravice další z elitních horských běžců Jan Zemaník. Chystají se i další přední runneři. Loni tu kromě výborné Kamily Gregorové běžely i účastnice české Miss.

Petřínský trail mírní strmost, zbyde víc sil na rozhledy na Prahu
Petřínský trail mírní strmost, zbyde víc sil na rozhledy na Prahu


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}