Romana Barboříková
10. září 2019 • 17:15

Štybar před posledním týdnem Vuelty: Ještě tam pro mě šance jsou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Poslední dvě horské etapy daly cyklistům na španělské Vueltě hodně zabrat. Stejně tak i Zdeňku Štybarovi, jedinému českému závodníkovi na startu. Proto přišel vhod úterní volný den. Při něm si dopřál o něco delší spánek, s týmem absolvoval kratší projížďku a pak relaxoval. I v posledním týdnu by se totiž rád pokusil o etapové prvenství.



Po pondělní horské etapě na vrcholu Alto de la Cubilla, kde se musel vyškrábat osmnáctikilometrovým stoupáním do nadmořské výšky 1690 metrů, se pak musel stejnou cestou na kole zase vrátit dolů k týmovému autobusu. „Jel jsem to asi tři čtvrtě hodiny,“ poznamenal Štybar. A pak následoval zhruba tříhodinový přesun autobusem do Burgosu, kde v úterý většina týmů trávila volný den.

„Těch dlouhých přesunů je tady docela dost, z Andorry jsme jeli pět hodiny. Kolem hodiny je to tak akorát, natáhnete se, najíte. Ale po hodině už je to dlouhé,“ řekl závodník týmu Deceunick-Quick Step.

Proto volný den přišel maximálně vhod. Ale jako na všech jiných etapových závodech, ani tady není volný den úplně volným. „Hodinku a půl se pojedeme projet, nějakých 40 kilometrů, a pak si ještě odpoledne zdřímnu,“ plánoval v úterý dopoledne Štybar.

Na Vueltě už si třiatřicetiletý Čech připsal jedno etapové vítězství v roce 2013. A rád by k němu přidal další. Tuto svou vizi stále nevzdává, i když síly pomalu dochází. „Únava už je znát, ale doufám, že volnem tělo aspoň trochu zregeneruje. V posledním týdnu jsou tam pro mě ještě nějaké šance.“

Podívejte se na VIDEO se Zdeňkem Štybarem přímo z Vuelty:

Štybar na Vueltě: Únava je znát, ale jednu etapu chci vyhrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud