6.4.2020 • 16:42

Cvičení v karanténě. Atletka zdvihá psa, fotbalista posiluje jako farmář

Vstoupit do diskuse
2

Kvůli opatření souvisejících s epidemií koronaviru nemůže řada sportovců trénovat v podmínkách, na které jsou běžně zvyklí. I profíci si tak v této době musí poradit bez sofistikovaných pomůcek, tréninkových hal a rozlehlých sportovišť. Podívejte se na Instagramu iSport.cz, jak aktuálně trénuje například atletka Jana Slaninová, fotbalistka 1. FC Slovácko Kristýna Janků nebo záložník FK Teplice Patrik Žitný.



Už druhý týden vám na Instagramu iSport.cz ukazujeme, jak vypadají tréninky českých profesionálů v domácích podmínkách. 

O tom, jak trénují boxeři Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth či lyžařka Kateřina Pauláthová se dočtete ZDE>>>

Atletka Jana Slaninová zapojila do tréninku i svého psa
Atletka Jana Slaninová zapojila do tréninku i svého psa

V minulém týdnu ukázala svůj aktuální trénink například sprinterka Jana Slaninová. Ta do cvičení zapojila i svého psa Igora, který se na začátku jejího tréninku nic netušíc povaloval opodál.

Jenže za pár okamžiků už jej atletka držela pevně v náručí a dřepovala s ním namísto závaží. Tato aktivita však anglického buldoka očividně vyčerpala natolik, že zbytek atletčina tréninku zvládl už jen pozorovat zpovzdálí.

Druhou ženou, která v minulém týdnu převzala Instagram iSport.cz byla držitelka českého rekordu v běhu na 60 metrů Klára Seidlová. Ta se vybavila rouškou a vyrazila trénovat do přírody.

„Sprint je hodně o rytmu, proto zařazuji například poskoky s dotykem ruky. Dělám také cval stranou, který je vhodný na aktivaci kotníků nebo skiping, při kterém musím zvedat kolena, což mi pomáhá při běhu,“ prozradila některé z nedílných součástí svého tréninku Seidlová.

Třetí sportovkyní, která prozradila svou cvičební rutinu v období karantény byla fotbalistka Kristýna Janků. Ta divákům ukázala typ intervalového cvičení zvaný tabata.

„Interval zátěže bude dlouhý 20 sekund a 10 sekund potrvá interval odpočinku. Může se to zdát jako málo, ale uvidíte sami, že i 20 sekund může být opravdu dlouhých,“ varovala fanoušky před začátkem tréninku fotbalistka.

Trénink se špalky i rady ohledně stravování

Jak může vypadat netradiční trénink fotbalisty ukázal zase záložník Patrik Žitný. Tomu místo posilovny posloužila zahrádka, kde vyměnil činky a hrazdu za špalky dřeva, pařez nebo větve stromů. Při tréninku inspirovaným hráčem FK Teplice tak můžete udělat nejen něco pro své tělo, ale také připravit zahradu na grilovací sezonu. 

Posledním, kdo v minulém týdnu převzal instagramový účet, byl kondiční kouč Dominik Kodras. Ten ukázal nejen cviky, které může každý provádět v domácím prostředí, ale dal fanouškům i několik rad ohledně stravování.

„V období karantény si spousta lidí stěžuje na to, že přibírá tuk. Je to prosté. Devadesáti procentům lidí klesá pohybová aktivita. Nezbývá tedy než zvýšit výdej nebo snížit příjem. Zvyšování výdeje, je ale v tomto období obtížené. Proto doporučuji začít si hlídat kalorický příjem během dne a postupně jej začít snižovat,“ poradil trenér.

Koho uvidíte na Instagramu iSport.cz tento týden?

čtvrtek 9.4.  Tomáš Malinský (fotbalista, FC Slovan Liberec)

pátek 10.4. Filip Langer (florbalista)


Vstoupit do diskuse
2
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}