12.9.2020 • 14:30

Parádní iSport LIFE závod v Brně: žirafy i rozcvička s borcem z UFC!

Vstoupit do diskuse
0

Přes 180 nadšených běžců se v sobotu postavilo na start druhého letošního iSport LIFE Columbia závodu. Po první vydařené akci v pražském Milíčovském lese jsme se tentokrát přesunuli do moravské metropole – Brna. Pro běžce byla připravena unikátní trať vedoucí brněnskou zoo, na kterou je přišel podpořit i hvězdný MMA zápasník Jiří Procházka.



V pořadí druhý letošní iSport LIFE Columbia závod sliboval opravdu netradiční zážitek. Kdy jindy se vám poštěstí vidět při běhu medvědy, lachtany nebo ledního medvěda? Díky sobotnímu závodu, jehož trasa vedla brněnskou zoologickou zahradou, bylo však i tohle možné. Nevšední běžeckou akci si nenechalo ujít více než 180 účastníků.

Veškeré fotky ze závodu najdete ZDE > > >

Běžce v jejich snažení přišel podpořit i MMA zápasník Jiří Procházka, který zaujal také roli startéra. „Běžecký závod jsem dnes startoval úplně poprvé v životě. Udělat sportovní akci v prostředí zoo je za mě super nápad, který ocení dospělí i děti.“

O rozcvičku běžcům na iSport LIFE Columbia závodech v Brně se postaral MMA závodník Jiří Denisa Procházka...
O rozcvičku běžcům na iSport LIFE Columbia závodech v Brně se postaral MMA závodník Jiří Denisa Procházka...

Jako první přišli na řadu malí běžci, kteří soutěžili ve třech kategoriích podle věku. Celkovým vítězem nejstarší kategorie se stal Adam Valíček. „Dělám atletiku. Tohle nebyl sice můj první závod, ale moc se mi líbil. Už se těším na výhru, půjdeme krmit žirafy,“ prozradil novopečený vítěz.

Po odběhnutí dětských závodů se postavili na startovní čáru dospělí. Celkem 43 žen a 88 mužů poměřilo své síly na 10 kilometrů dlouhé trati. Ještě před startovním výstřelem však běžce čekala rozcvička s Jiřím Procházkou.

„Kromě role startéra jsem měl na starosti i rozcvičku. Byla dynamická a rychlá. Přesně tohle běžci potřebují, aby byli na závod dobře připravení. Podobnou zařazuji před MMA zápasy i já,“ řekla vycházející hvězdy UFC „Denisa“ Procházka.

Trénink na mistrovství Evropy

Startovní listina hlavního závodu i tentokrát slibovala zajímavou podívanou. Nechyběl Petr Janík ani Jakub Vrbenský, kteří svedli boj o první místo už na srpnovém iSport LIFE Columbia závodu, který se konal v Milíčovském lese v Praze.

O celkovém vítězi bylo rozhodnuto po 40 minutách a 56 sekundách. Trasa v brněnské zoo i tentokrát více sedla Jakubu Vrbenskému, loňskému mistru Evropy ve Spartan Race v kategorii 18 – 24 let.

„Bylo to úplně něco jiného než na iSport LIFE závodě v Praze. Trasa zoologickou zahradou byla úžasná, i když náročná. Byly tu docela kopce, ale vše jsem zvládnul. Beru to jako trénink na mistrovství Evropy ve Spartanu, které bylo letos kvůli koronaviru zrušené,“ chválil závod Vrbenský.

Potrápily kopečky, čekala odměna...

První ženou závodu se stala Lenka Butorová, jejíž hlavní disciplínou jsou taktéž překážkové běhy. Do cíle dorazila v čase 49 minut a 4 sekundy.

„Na iSport LIFE závodě jsem byla už loni. Letos to bylo ale o dost náročnější. Trasa se prodloužila o dva kilometry a potrápily mě i kopečky. Jsem ráda, že jsem zvládla obhájit loňské vítezství,“

Kompletní výsledky iSport LIFE Columbia závodu brněnskou zoo najdete ZDE > > >

Celý sportovní den zakončila tombola. Všichni účastníci závodu byli zařazeni do slosování o hodnotné ceny, mezi kterými byli například sportovní potřeby, sluchátka nebo reprezentační dres.

Poslední možnost zazávodit si s námi budete mít jv letošním roce ještě v říjnu. Sérii iSport LIFE Columbia závodů zakončíme opět v Praze, tentokrát v Divoké Šárce. Na letošní rok jsme nachystali velkou novinku.

Kromě klasické 4,6 kilometrů dlouhé tratě si tu budete moci zaběhnout i 18kilometrovou crossovou trať, která nedá nic zadarmo ani těm nejzkušenějším běžcům. Přijďte ukázat, co máte natrénováno. Speciálním hostem našeho posledního závodu bude olympionička Šárka Strachová, která povede rozcvičku a celý závod také odstartuje.

Další informace o závodě i možnost registrace najdete TADY > > >


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}