Autor: jab
14.2.2018 • 06:46

Jizerská padesátka je tu. Účastni se výzvy patronky Zuzany Kocumové

Vstoupit do diskuse
0

Seriál dálkových běhů pokračuje o tomto víkendu Jizerskou padesátkou. Aplikace Superlife si pro své uživatele připravila další výzvu, její patronkou bude bývalá elitní běžkyně na lyžích a mistryně Evropy a vicemistryně světa ze Spartan Race z letošní sezony Zuzana Kocumová. Ta se na start v Bedřichově připravovala na legendární Marcialonze.



„Je to krásný závod. Pro mě to byla navíc úplně nová výzva, protože jsem ji jela jako první závod v životě na holých, nenamazaných lyžích, pouze soupaž. Pro mnohé už věc normální, ale pro mě do té doby strašák," smála se Kocumová, která skončila v Itálii čtrnáctá.

O co půjde ve výzvě Superlife? Zajeďte Jizerskou padesátku do 1,5 násobku času Kocumové. Z prvních deseti žen a mužů budou po skončení závodu vylosováni výherci, kteří získají cenu od značky funkčního a sportovního oblečení Craft.

Pokud by 38letá rodačka z Liberce a účastnice olympijských her v Naganu, která se Jizerské padesátky účastní pravidelně a celkem už pošesnácté (v roce 2008 skončila čtvrtá, v roce 2009 třetí, v roce 2012 třináctá) nedojela do cíle, bere se jako výchozí její čas z loňského roku 2:34:57.

„Cílem je umístění do 15. místa, kdyby vyšla první desítka, bylo by to skvělé,“ zasnila se patronka aplikace Superlife.

A jak to v Bedřichověa jeho blízkém okolí bude o víkendu vypadat? Všech závodů Jizerské 50 se zúčastní kolem 7000 sportovců. Ze zahraničí přijede z 27 států nejvíce Němců, Švédů, Norů a Finů.

V minulosti se závod několikrát nekonal kvůli nedostatku sněhu, letos nic takového nehrozí. "Trať je v dobrém stavu. Na nejkritičtější místa jako je Krásná Máří jsme sníh doházeli ručně," uvedla ředitelka Jizerské o.p.s Radka Davidová.

Výhru mezi ženami bude obhajovat Kateřina Smutná. Loni zvítězila v dresu norského týmu, letos nosí barvy uskupení Lukáše Bauera. "Nemůžeme mít nižší cíl než to zopakovat. Obecně bych si přál, aby forma našich běžců vygradovala, protože padesátka je pro nás šance se ukázat divákům i partnerům," řekl Bauer.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}