7.5.2020 • 04:40

Největší sportovní virály. Nejen Saganova frajeřina a Neymarovy sudy

Vstoupit do diskuse
0
  • Tyhle sportovní momenty stále baví diváky

    Některé sportovní momenty upadnou velmi rychle do zapomnění. Jiné kolují po sociálních sítích a baví fanoušky klidně i roky poté. Podívejte se na sedm sportovních virálů, které se za poslední roky staly hity intenetu.

  • Saganova frajeřina

    Cesta na legendární Tourmalet. Nejnáročnější část čtrnácté etapy loňské Tour de France. Zatímco téměř všichni si při stoupání sáhli na dno, slovenský závodník Peter Sagan si během výšlapu našel čas i na diváky.

    Když k němu přiběhl jeden z fanoušků, který chtěl podepsat jeho autobiografii, Sagan nezaváhal ani minutu. Odhodil pití, nadšenému mladíkovi knihu podepsal a pokračoval v jízdě jakoby nic. Video na sociálních sítích okamžitě zabodovalo a Sagan si za svůj kousek získal uznání fanoušků po celém světě.

  • Sprostá slova v přímém přenosu

    Tenistka Barbora Strýcová platí za temperamentní hráčku, která nejde pro peprnější výraz daleko. Svou legendární hlášku pronesla v roce 2010 ve finále ECM Prague Open.

    Mezinárodní tenisová federace ITF tehdy přišla s novinou. Trenéři, kteří budou koučovat své svěřenkyně na kurtu, musí mít připnuté mikroporty. To se však v případě Strýcové neukázalo jako příliš dobrý nápad.

    Když za ní totiž přispěchal na lavečku její trenér, diváci u televizních obrazovek i na kurtu mohli vyslechnout každé jejich slovo. "Prostě mi mr.. v hlavě. Já na ní se.., mě nezajímá," reagovala na výtky svého kouče a tehdejšího manžela. Jak na celou situaci zareagovali komentátoři České televize se můžete podívat ve videu.

  • Svou energií uchvátila svět

    Katelyn Ohashiová byla velkou gymnastickou nadějí Ameriky. Kvůli vleklým zdravotním problémům se však rozhodla opustit svět profesionálů a nastoupit do školního sportovního týmu UCLA Bruins v Los Angeles.

    Její vystoupení, které předvedla na soutěži univerzit Collegiate Challenge v kalifornském Anaheimu se stalo virálním hitem. Video, ve kterém mladá gymnastka předvedla neuvěřitelnou show za doprovodu písničky od Michaela Jacksona má dnes jen na YouTube přes 101 milionů zhlédnutí!

    Diváky uchvátily nejen perfektně provedené akrobatické kousky, ale především nadšení a energie, které z mladé sportovkyně doslova srší na všechny strany. No posuďte sami!

  • Hakou se nenechali zastrašit

    V loňském semifinálovém zápase mistrovství světa v ragby se proti sobě postavili dva favorité - Nový Zéland a Anglie. Novozélanďané zahájili utkání svou tradiční hakou, bojovým tancem, který je nedílnou součástí předzápasového rituálu týmu. Anglie se však haky nezalekla a statečně jí čelila ve formaci písmene V, které mělo symbolizovat vítězství.

    To jim nakonec skutečně přineslo štěstí a Anglie se radovala z vítězství 19:7. Jediným škraloupem na historickém úspěchu byla pokuta, kterou jim následně udělila Světová unie rugby. Při tvoření V formace totiž Angličané překročili půlící čáru, což je podle pravidel v rozporu se „zásadami respektu vůči soupeři“.

    Na předzápasový rituál plný emocí se můžete podívat ve videu.

  • Zlatý zázrak jménem Ledecká

    Vše mělo být rozhodnuto. Olympijský superobří slalom v Pchjongčchangu zajela v nejlepším čase Rakušanka Anna Veithová, kterou televizní stanice NBC ještě před koncem závodu oznámila jako oficiální vítězku. Jenže pak přišlo rychlé vystřízlivění. Do cíle se přiřítila Ester Ledecká se startovním číslem 26, která o setinu sekundy odsunula Veithovou na druhé místo.

    Záběry na novopečenou vítězku Ledeckou, která jen nevěřícně kroutila hlavou, okamžitě obletěly svět. Na YouTube se následně objevila i jedenáctiminutová verze jejího úspěchu poskládaná ze záznamů komentovaných moderátory více než deseti států světa.

  • Neudržela nervy na uzdě

    Ve finále US Open v roce 2018 se proti sobě postavily hráčky s podobným stylem hry – Serena Williamsová a Naomi Ósakaová. Když favorizovaná Američanka ztratila první set a od rozhodčího obdržela varování, že přijímá nepovolené rady od trenéra, neudržela nervy na uzdě.

    Williamsová na něj začala křičet, že koučování nevyužívá a že by raději prohrála než podváděla. Zkušený arbitr o pár chvil později Williamsovou varoval, aby neházela s raketou. To byla rozbuška... Williamsová ho nazvala lhářem a obvinila ze sexismu. Na internetu se její běsnění stalo velkým hitem, kterému se věnovala média po celém světě.

  • Ze simulování se stal virál

    Jedni ho milují, jiní mu nemohou přijít na jméno. Řeč je o hvězdném fotbalistovi PSG Neymarovi, který proslul svou vytříbenou hrací technikou stejně jako přehnaným simulováním. Momenty, při kterých se Brazilec drží za některou ze svých částí těla a válí se po trávníku, jsou na internetu velkým hitem.

    Zřejmě nejvíce se však vepsal do povědomí veřejnosti kousek, který předvedl na MS 2018. Po skluzu Srba Ljajiče se Brazilec chytl za nohu a válel u postranní čáry sudy. Tento komický moment okamžitě využili internetoví vtipálci. Na sociálních sítích začalo rychle kolovat video, na kterém se Brazilec kutálí po silnici vedle aut, poté srazí chodce nebo spustí sněhovou lavinu.

    Vtipně na situaci okolo Neymara zareagovala také například společnost KFC. Ta přišla s reklamním videem, ve kterém se faulovaný hráč odkutálel do nejbližší pobočky tohoto rychlého občerstvení.


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}