20. prosince 2016 • 14:20

Hradec Králové posílí na Spenglerově poháru Lhoták a Monnet

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty Hradce Králové posílí na Spenglerově poháru v Davosu útočníci Lukáš Lhoták a Thibaut Monnet z celku Ambri/Piotta. Mountfield ještě pro turnaj, který se hraje od 26. do 31. prosince, hledá i možnost doplnění kádru v obraně.


"Vzhledem k náročnému programu tohoto turnaje, kdy s sebou můžeme vzít až pět kompletních lajn, jsme chtěli posílit o hráče, kteří znají tamní styl hokeje a budou přínosem pro naše mužstvo," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Třiadvacetiletý Lhoták bude mít díky účasti na prestižním turnaji v závěru roku nabitý program, protože v minulém týdnu debutoval v dresu české reprezentace na Channel One Cupu v Helsinkách a Moskvě, kde sehrál tři zápasy.

"Lukáš je typ důrazného hokejisty, kterých v mužstvu moc nemáme, proto jsem rád, že jsme se s ním na spolupráci pro Spengler Cup domluvili. Projevil velký zájem a je připraven nám pomoci v Davosu uspět," uvedl Kmoníček.

Čtyřiatřicetiletý Švýcar Monnet je vicemistrem světa z roku 2013 ze šampionátu ve Stockholmu a Helsinkách. Startoval na sedmi MS i na olympijských hrách v roce 2010 ve Vancouveru.

"Thibaut je velmi zkušený hokejista s obrovským přehledem a znalostí tamního hokeje. I on projevil velký zájem si na tomto turnaji zahrát, takže jsme se velmi rychle domluvili. Pevně věřím, že i on bude velkým přínosem pro náš tým," podotkl Kmoníček.

Lhoták si v této sezoně švýcarské ligy připsal ve 32 zápasech deset bodů za pět branek a stejný počet asistencí. Monnet zaznamenal ve 30 duelech 14 bodů za osm gólů a šest přihrávek.

"Kromě těchto hráčů se ještě snažíme tým posílit o jednoho obránce. Je to však složitější i vzhledem ke skutečnosti, že ve Švýcarsku je mezi svátky volno a hodně hráčů odjíždí na Vánoce domů," dodal Kmoníček.

Hradec Králové bude hrát ve skupině s Luganem a Jekatěrinburgem. Vítěz skupiny postoupí přímo do semifinále, další dva čeká čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud