26. prosince 2017 • 19:51

Petr Sýkora rozhodl o výhře Pardubic v Plzni 3:2 po nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic vyhráli v 33. kole extraligy na ledě vedoucí Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a radovali se ve vzájemném souboji po čtyřech porážkách za sebou. Dynamo na ledě favorita dvakrát vyrovnalo a v rozstřelu rozhodl kanonýr Petr Sýkora.


"Soupeř sem přijel bránit a povedlo se mu to. Museli jsme si dávat bacha na protiútoky. Nebylo to dnes z naší strany takové, protože jsme neměli drajv. Mohli jsme ale dát dva tři góly z našich šancí a mohl to být jiný zápas. Pardubice si to už po vyrovnání pohlídaly,“ zhodnotil průběh zápasu útočník Škody David Stach.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, po ideální přihrávce Kadlece ovšem v úvodní minutě neskóroval zblízka Denis Kindl. Za chvíli po rychlém brejku pálil nekrytý Jones z pravého kruhu těsně vedle. Hosté se snažili pozorně bránit, ale nestíhali bruslit s lépe se pohybujícím soupeřem. Po individuální akci Indráka střílel z mezikruží Denis Kindl, ale Pardubice od pohromy zachránil Kacetl.

Gólman hostů měl vzápětí i štěstí, když Kaňákův tečovaný pokus od modré čáry zastavila pravá tyč. Nápor domácích vrcholil při přesiloví hře v 17. minutě, po jejímž skončení se prosadil přesnou ranou švihem Denis Kindl. Hosté dokázali odpovědět využitou početní výhodou 59 vteřin před první sirénou, kdy kotouč přesně do levého horního rohu napálil Treille.

"Začátek nebyl zase tak špatný. Měli jsme tam šance. Možná nás trochu srazil ten gól inkasovaný na konci třetiny. To Pardubicím hrálo do karet," prohlásil plzeňský útočník Denis Kindl.

Prostřední část opět patřila domácím. Ve 22. minutě však Stach po dlouhém tlaku v útočné třetině neprostřelil Kacetla bekhendem. Hosté nejvíce zaměstnali gólmana Svobodu, když Petr Sýkora šikovně uvolnil Trončinského, hrajícího dnes netradičně v útoku, jenž v dobré pozici zamířil jen doprostřed.

"Ráno jsme řešili problémy se sestavou. Nechtěl bych se na to ale vymlouvat. Museli jsme nějak zareagovat, když vypadli někteří hráči. Marek (Trončinský) je technicky velice zdatný hráč a je schopen hrát na jakémkoli postu. Je dobré, že takhle zápas zvládl. Je to pro nás i dobrý poznatek do budoucna," pochválil netradiční záskok Trončinského v ofenzivě pardubický asistent trenéra Pavel Marek.

Na druhé straně po elegantní kombinaci s Indrákem neproměnil z prostoru mezi kruhy gólovou příležitost Stach. "Měl jsem v zápase tři šance, ze kterých bych měl dát góly. Dneska bych bohužel netrefil asi ani stodolu,“ litoval svých neúspěšných zakončení Stach.

Do vedení Západočechům pomohla až téměř dvouminutová dvojnásobná přesilovka ve 36. minutě, kdy přetíženou pardubickou trojici překonal přesnou přihrávkou Stach a Mertl bez přípravy upravil na 2:1.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili hosté aktivněji a ve 45. minutě po Sýkorově vyhraném buly nenápadnou střelou srovnal Rolinek. Hráči Dynama viditelně ožili, Dušek ale po přečíslení dvou na jednoho zakončil nepřesně. Rozhodnout chtěli i domácí, ale tlačili se až příliš dopředu. V 53. minutě je za to nepotrestal Vondráček dorážející do odkryté branky.

"Hlavní je, že že se pořád neprohrálo úplně a nějaký bod jsme udělali. Chtěli jsme víc, ale někdy to tak bývá. Oni hráli defenzivní styl a my jsme se snažili tvořit a pak jsou nějaké okénka vzadu...," řekl Kindl.

Poté převzali iniciativu znovu Indiáni. Své šance však nevyužili ani Kracík s Kadlecem a utkání dospělo do prodloužení. Oba týmy ho odehrály opatrně a o bodu navíc pro hosty rozhodl povedeným bekhendovým blafákem v páté sérii nájezdů jediný úspěšný střelec Petr Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud