21. ledna 2018 • 17:50

Třinec rozhodl drtivým nástupem o výhře nad Jihlavou 4:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinečtí hokejisté porazili ve 42. kole extraligy poslední Jihlavu 4:1 a uspěli po dvou zápasech bez bodu. Oceláři položili základ výhry už do 17. minuty, v které vedli i díky dvěma brankám Martina Adamského už 3:0. Dukla prohrála popáté z posledních šesti duelů.


Třinečtí se od úvodního střídání do svého soupeře zakousli a už v páté minutě vedli o dvě branky. Skóre otevřel Dravecký, jehož střelu si do vlastní sítě srazil Stříteský. U druhého gólu prošlo Adamského nahození od levého mantinelu překvapivě Voldenovi mezi betony.

Jihlavský kapitán Čachotský poté trefil v přesilové hře tyč, ale jinak vyzněla první část jasně pro domácí. Ti soupeře několikrát uzamkli v jeho obranném pásmu a vypálili v této pasáži celkem dvacetkrát. Tlak korunoval třetí trefou Adamský, k němuž se odrazila zblokovaná střela Kováře a pohodlně doklepl puk do prázdné klece.

"První třetinu jsme tady byli jako na výletě, neukázali jsme vůbec nic. Jednoznačně jsme si v ní prohráli zápas. Už se nám to stalo i minule (se Spartou). Nemám slov," zlobil se kapitán Jihlavy Tomáš Čachotský.

"Něco jsme si k tomu řekli, chtěli jsme být aktivnější, víc bruslit a srážet se. Trošku se to vyrovnalo, alespoň opticky. Furt ale měli šancí víc. Hráli jsme špatně," doplnil.

Jihlava od začátku prostřední části vystřídala gólmany a Voldena stejně jako v pátek doma proti Spartě nahradil Kořenář. Dukla ale v obraně hořela i nadále. Poté, co promarnil šanci ke snížení Hamill, zahodili Oceláři několik přečíslení a šancí. A tak je stihl trest. Dostálek v početní výhodně šikovně tečoval Suchánkovu střelu.

Nováček extraligy tak až ve čtvrtém utkání sezony překonal Hrubce v základní hrací době. Na druhé straně Chmielewski i Svačina těsně minuli a Ondřej Kovařčík neuspěl v úniku s bekhendovou kličkou.

"Když někdo prohraje první třetinu prohraje 0:3, jde do té další úplně jinak. Přidá na důrazu a to udělala i Jihlava," vysvětlil vyrovnání hry třinecký útočník Tomáš Marcinko.

"Nemyslím si, že bychom ubrali. Nevšiml jsem si, že by z našeho týmu někdo ubral a spoléhal se na to, že máme náskok. První třetina byla skvělá, ta rozhodla. Ve druhé a třetí už jsme nehráli dobře. To nás štve. Na tom musíme zapracovat," podotkl slovenský reprezentační útočník.

Hosté začali poslední dějství logicky náporem, které podtrhly i dvě přesilové hry, a vytvořili si i šance, ale nebezpečnější byl Třinec. Zaskvěl se Kořenář, který kryl Adamského střelu v přečíslení dvou na jednoho. Poté chytil i gólovku Polanskému.

Jihlava se tlačila dopředu a riskovala, ale z dalšího brejku jim definitivně vzal naději Cienciala. Kořenář, který proti Spartě v extralize debutoval, tak poprvé inkasoval.

"Jsem spokojený. Sice jsme prohráli, ale zachytal jsem si," řekl Kořenář, který chytal v pátek proti Spartě půl zápasu, v sobotu nastoupil za Benátky nad Jizerou v Havířově a dnes přidal třetí start ve třetím dni. "Přespal jsem kousek od Havířova, v sms zprávě jsem měl po zápas vše napsané, kam mám jet a kde být. Sice jsem to trošku hledal, protože jsem měnil tarif v mobilu a nešel mi internet. Ale nakonec jsem trefil a ráno se autem dopravil do Třince a připojil k týmu," pokračoval.

A vyvracel, že by se cítil unaveně. "Možná to na mě padne, až pojedu domů. Ale je to lepší, než mít jeden zápas týdně. I když nevím, jestli tři zápasy ve třech dnech není už trochu moc, ale bral jsem to v pohodě. Aspoň jsem si zachytal. Jsem rád za každou šanci," dodal mladý brankář, který z na přelomu kalendářního dovedl český tým na mistrovství světa dvacítek do semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud