21. dubna 2018 • 11:19

Brněnský útočník Mallet spoléhá na zkušenosti z loňského finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno se budou v nedělním pátém finále extraligy v Třinci snažit uplatnit zkušenosti z loňského tažení za mistrovským titulem. Ty by podle pětadvacetiletého kanadského útočníka Alexandra Malleta mohly být klíčové. Kometa po čtyřech finálových zápasech vede 3:1 a v neděli může podruhé za sebou slavit zisk titulu.


"Zkušenosti z loňského finále nám pomáhají. Důležité je, že jsme podobnou cestu už jednou před rokem prožili. Máme v týmu hodně zkušených hráčů, kteří vědí, co se má dělat. Samozřejmě se na nedělní zápas opět důkladně připravíme. Budeme bojovat jako tým, v tom je naše síla," řekl novinářům Mallet.

Před šesti lety prošel draftem NHL a jako 57. hráče si ho vybral Vancouver. Do nejlepší ligy světa se ale dosud neprosadil. Nevedlo se mu ani v Pardubicích, kam zamířil před dvěma lety. Hokejově mu pomohl až loni v lednu příchod do Komety, kam si jej vybral majitel klubu Libor Zábranský.

Místo našel v útočné řadě s Hynkem Zohornou a Martinem Nečasem. "Dokonale si rozumíme. Hodně bruslíme, snažíme se roztahovat hru, útoky vedeme přímo do branky. To nám funguje. Vyhovuje mi i hra v oslabení," poznamenal Mallet.

Ve čtvrtém finálovém duelu vstřelil po úniku s Hynkem Zohornou v třinecké přesilovce třetí branku Brna, která soupeři značně nalomila sebevědomí. V play off už to byl jeho druhý gól v oslabení.

"Viděli jsme, že se nám v oslabení nabízí možnost přečíslení. Ve dvou na jednoho jsme rychle vyrazili dopředu, Hynek mi dal vynikající přihrávku a zbytek už byl na mně," popsal Mallet akci, na jejímž konci blafákem překonal brankáře Šimona Hrubce.

Třetí finálová výhra byla podle jeho slov hodně vydřená. "Třinec hrál nadoraz. Jeho hráči se dobře pohybovali jak ve vlastním, tak v útočném pásmu. My jsme předvedli obětavou hru a dobrou defenzivní práci. Všechny šance, které jsme měli, jsme dokázali využít," uvedl kanadský útočník.

Mallet věří v úspěch i v dalším pokračování finálové série. "Nebude to rozhodně snadné. Musíme se držet našeho herního systému. Zbytečně si nekomplikovat situaci, hrát jednoduše. Čekat na soupeřovu chybu a proměnit ji," naznačil Mallet cestu k rozhodujícímu čtvrtému vítězství Komety.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud