26. dubna 2018 • 13:49

Na Zlaté tretře bude místo kladiva mužů disk, přijede mistr světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V tradičním vrhačském předprogramu atletické Zlaté tretry den před hlavním mítinkem letos nebudou muži házet kladivem, ale diskem. Přijede úřadující mistr světa Andrius Gudžius z Litvy, jenž si ve finále v Londýně vylepšil osobní rekord na 69,21 metru. Mohl by tak zaútočit na rekord mítinku z roku 1983, který drží výkonem 68,06 Kubánec Luís Delís.


Vedle sedmadvacetiletého Litevce, který loni vyhrál i Diamantovou ligu, bude na Zlaté tretře 12. června závodit také jamajský diskař Fedrick Dacres. Ten nedávno vyhrál Hry Commonwealthu a na loňském MS skončil sedmý.

Tradičně se v předprogramu uskuteční soutěž kladivářek. Podesáté na Zlatou tretru dorazí královna této disciplíny Anita Wlodarczyková z Polska. Světová rekordmanka, dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa vyhrála 42 závodů za sebou.

Naposledy prohrála právě v Ostravě v roce 2014 s Němkou Betty Heidlerovou. "V Ostravě se cítím jako doma. Kladivo žen je na památku Kamily Skolimowské, vždy přijdou i moji rodiče. Zatím jde příprava výborně, tak bych ráda divákům připravila pěkný dárek v podobě výjimečného výsledku," uvedla Wlodarczyková v tiskové zprávě pořadatelů.

Zlatá tretra po dlouhé době bude bez největší hvězdy posledních let Usaina Bolta, který ukončil kariéru. Aktuálně je potvrzený start sedmi mistrů světa z Londýna a špičkových českých atletů, jako jsou oštěpaři Jakub Vadlejch a Petr Frydrych, koulař Tomáš Staněk nebo čtvrtkař Pavel Maslák. Zlatá tretra se koná ve středu 13. června, vstupenky jsou stále k dispozici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud