23. června 2018 • 18:02

Kanonýr Kovalčuk se vrací do NHL, bude hrát za Los Angeles

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ruský hokejový útočník Ilja Kovalčuk se po pěti letech v Petrohradu vrací do NHL. Pětatřicetiletý kanonýr se dohodl na tříletém kontraktu s Los Angeles Kings, kde by si měl celkově vydělat 18,75 milionu dolarů.


"Jsme nadšení, že jsme Ilju získali. Dodá nám kvalitu, schopnost střílet góly a touhu po vítězství," uvedl na klubovém webu generální manažer Kings Rob Blake, jenž hodlá sdělit další podrobnosti ke Kovalčukovu příchodu až 1. července.

Kovalčuk hrál NHL naposledy v sezoně 2012/13 v dresu New Jersey. S Devils se poté dohodl na ukončení kontraktu, jenž mu měl v dalších dvanácti letech přinést 77 milionů dolarů, a zamířil do Kontinentální hokejové ligy. Petrohradu pomohl v letech 2015 a 2017 k zisku Gagarinova poháru a v uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Za Atlantu, jež si ho vybrala v roce 2001 jako prvního na draftu, a New Jersey odehrál Kovalčuk v NHL 816 zápasů. Připsal si v nich stejný počet bodů za 417 branek a 399 asistencí a v ročníku 2003/04 byl nejlepším střelcem soutěže.

Dvojnásobný mistr světa a letošní olympijský vítěz z Pchjongčchangu by si rád splnil sen o triumfu ve Stanley Cupu, čímž by se zařadil do elitního Triple Gold Clubu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud