13. listopadu 2018 • 18:40

Kerberovou bude trénovat bývalý pátý tenista světa Schüttler

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Wimbledonskou vítězku a aktuálně druhou tenistku žebříčku Angelique Kerberovou bude trénovat její krajan a někdejší pátý hráč světa Rainer Schüttler. Třicetiletá Němka v říjnu těsně před Turnajem mistryň ukončila spolupráci s Belgičanem Wimem Fissettem, s novým koučem se podle německých médií začne připravovat po dovolené na konci listopadu.


Bývalá světová jednička Kerberová po životním roce 2016, kdy vyhrála Australian Open a US Open, zažila vloni výkonnostní propad a opustila i první dvacítku žebříčku. Letos se pod Fissettovým vedením vrátila mezi absolutní elitu, vyhrála dva turnaje WTA a vedle wimbledonského triumfu byla v semifinále na Australian Open a čtvrtfinále na French Open. Nečekaný konec spolupráce vysvětlila názorovými rozdíly.

Dvaačtyřicetiletý Schüttler ukončil hráčskou kariéru v roce 2012, k jeho dosavadním svěřencům patřili Ukrajinec Sergej Stachovskij, Kanaďan Vasek Pospisil či Srb Janko Tipsarevič. K největším úspěchům vítěze čtyř turnajů ATP patří účast ve finále Australian Open, kde v roce 2003 nestačil na Andreho Aggasiho. V roce 2008 hrál i semifinále Wimbledonu.

"Angelique v posledních letech opakovaně dokázala, jaká je šampionka. Těším se na spolupráci v této její napínavé části kariéry a nepochybuji, že se svým talentem může ještě mnohé dokázat," uvedl Schüttler v prohlášení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud