Adam Nenadál
22. března 2014 • 11:30

Březnové šílenství, LeBronaldinho a tenis v Google Glass #takurcite

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

TÝDEN NA TWITTERU | Tradičně odlehčená rubrika serveru iSport.cz s názvem #takurcite, která přináší komentovaný přehled zajímavých, vtipných a překvapivých sportovních tweetů, je tu s dalším pokračováním. Co komu zase na Twitteru uletělo? Pokud si i vy všimnete tweetu, který by se měl objevit v #takurcite – neváhejte a dejte nám vědět!



V souvislosti s aktuálními výstupy Tomáše Řepky jsem si uvědomil, jak MOC by bylo zábavné, kdyby se bývalý fotbalový obránce objevil na Twitteru. O králi českého sportovního Twitteru by bylo rázem rozhodnuto... Bohužel, zatím se musíme obejít bez Řepkových tweetů; i tak ale bylo tenhle týden živo.

„Phil Jackson a Knicks tuhle tiskovku vyhráli, ale vědí, že se budou počítat jiná vítězství,“ tweetoval těsně po skončení tiskové konference s Philem Jacksonem reportér ESPN J. A. Adande. Legendární Jackson se do NBA vrátil coby prezident New York Knicks; pětiletá smlouva mu zaručuje královský plat 12 milionů dolarů za sezonu. Majitel třinácti mistrovských prstenů (dva získal coby hráč Knicks, dalších jedenáct jako kouč Chicago Bulls a Los Angeles Lakers) působil na tiskovce vitálně, jeho charisma je nepopiratelné a basketbalové vědomosti bezkonkurenční. Přesto si troufám tvrdit, že dovést zoufalé Knicks k nějakému úspěchu bude pro Jacksona těžší úkol, než odkoučovat jakýkoliv rozhodující sedmý zápas na palubovce soupeře.

Ano, tohle je jen taková blbůstka, ale pobavila mně. LeBronaldinho!

O prášcích na alergii by své věděl Nicklas Bäckström... Doufám, že pokud bude Pavel Francouz nominován na MS do Běloruska (osobně bych mu to MOC přál!), tak že bude svou medikaci konzultovat s odborníky pečlivěji než švédský centr před finále olympijského turnaje v Soči.

Novak Djokovič si vyzkoušel tenis v Google Glass a byl to prý „futuristický“ zážitek. Napadlo mě, že by bylo báječné vidět tenisový zápas Djokovičovýma očima. Podezírám ho, že má schopnost vidět tenisáky svištící na jeho stranu kartu zpomaleně – jako Neo v Matrixu.

„Skvělý výkon a vynikající atmosféra na Old Trafford. Tohle vítězství bylo pro fanoušky,“ tweetoval Wayne Rooney poté, co „Reds“ s odřenýma ušima proklouzli do čtvrtfinále Ligy mistrů. Rooney jen zapomněl dodat, že to vítězství bylo i pro Davida Moyese. Kolik takových výher bude ještě potřebovat, aby se na lavičce udržel? A co po čtvrtfinále proti Bayernu Mnichov?

„Krásná přihrávka od Giggse,“ glosoval během zápasu Manchesteru skvělé představení velšského veterána basketbalový rozehrávač Steve Nash, dvojnásobný držitel ceny pro Nejužitečnějšího hráče NBA. Kdo jiný dokáže ocenit mistra přihrávek než mistr přihrávek? V zámoří se tomu říká „game recognizes game.“

„Ze sedmého kola draftu na druhé místo bodování nováčků,“ tweetoval respektovaný novinář Pierre LeBrun (sakra, chtěl jsem napsat LeBron – člověk už blbne...) a přidal link na svůj obsáhlý profilový článek o Ondřeji Palátovi. Řekli byste před sezonou NHL, že jedním z největších českých příběhů letošního ročníku bude vzestup právě tohohle útočníka? Já také ne. Palát se ale v NHL prosazuje stále výrazněji. Kdy že vlastně bude ten dlouho ohlašovaný ústup českých hokejistů ze scény?

Jednoznačně formulovaný příspěvek Daniela Pudila ke „kauze Matula.“ Nevšiml jsem si sice, že by někdo v případě tvrdého teplického beka volal po obutí baletních střevíčků místo kopaček (pro začátek by stačilo jen nelikvidovat protihráče), ale každopádně je mi sympatická Pudilova otevřenost a jeho odvaha jít s kůží na trh.

Ano, „March Madness“ neboli Březnové šílenství je tady. Při letmém pohledu z Evropy je těžké pochopit každoroční bláznění, provázející basketbalové mistrovství univerzitních týmů z USA (se svými tipy se každý rok svěří fanouškům i prezident Obama), ale věřte, že pokud jen trochu proniknete do nakažlivé atmosféry univerzitního basketbalu, jste lapeni jednou provždy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud