Adam Nenadál
22. června 2014 • 00:30

Duncan jako Giggs, Chi Chi Chi le le le a brazilské radosti #takurcite

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

 TÝDEN NA TWITTERU | Další díl #takurcite má pořadové číslo 72 a přináší – jak jinak - komentovaný přehled zajímavých a vtipných sportovních tweetů uplynulého týdne. Převahu má samozřejmě fotbalové mistrovství světa, ale začneme s dovolením u finále NBA, ano? Takže: co komu zase na Twitteru uletělo? Pokud si i vy všimnete tweetu, který by se měl příště objevit v příštím #takurcite – neváhejte a dejte nám vědět!



Když si tak vzpomenu, jak jsem Tima Duncana neměl rád na startu jeho kariéry... „Taková nuda!“ říkal jsem si: „Co je na něm vlastně tak speciálního?“ Postupem času jsem na to přišel: Duncan „jen“ vyhrává. A vyhrává. A vyhrává. Znovu a znovu. Sice nudně, ale vyhrává. Jeho první titul z roku 1999 a ten letošní dělí 15 let – to je ve světě profesionálního sportu naprosto mimořádný, ojedinělý údaj. Jen se nad tím zamyslete: paralelu nabízí pouze Ryan Giggs. Ano, Kareem Abdul-Jabbar rozdělil zisky svého prvního a posledního mistrovského prstenu v NBA mezi 17 let, ale styl jeho hry mu dovoloval „stárnout“ pomaleji. Duncan je prostě neuvěřitelný. Někdy trošku nudný, ale neuvěřitelný.

A ještě jednou Duncan a moc hezká – a vlastně strašně jednoduchá – infografika. Je to tak; letošním titulem Duncan přeskočil v hierarchii basketbalistů post-Jordanovské éry Kobeho Bryanta. Oba sice mají stejný počet prstenů (5), ale Duncanova dlouhověkost a individuální ocenění mluví pro něj.

Tohle nečekal fakt snad nikdo. „Rozdíl bodů v letošním finále NBA, který byl 528:458 pro Spurs, je největší v historii,“ všiml si novinář J. A. Adande. Jinými slovy – Heat dostali od Spurs výprask, který nemá v dějinách finále NBA obdoby... Ano, basketbal je týmový sport a mám vždycky radost, když to někdo připomene takhle nahlas.

„LeBron letos nezískal další prsten, ale vydělal si aspoň 70 milionů dolarů za sezonu,“ tweetoval další novinář Chris Palmer po posledním finálovém zápase série. Já říkám – to je pořádná náplast na bolavou duši.

Nevadí. Stačí, že v klubu zanechal pořádně hlubokou stopu!

To věřím! Ale zajímalo by mě také, jestli se Jaromír Bosák udržel nebo ne: odkomentoval ten „zápas“?

Mexického gólmana, který báječně vychytal Neymara a spol., pochválil na Twitteru i Kobe Bryant – kromě Steva Nashe, Dirka Nowitzkého a LeBrona Jamese další hvězdný basketbalista, který si všímá fotbalového mistrovství světa.

„Dnes se ukázalo, že ve fotbale je možné všechno,“ zamyslel se po konci Španělska na MS Petr Čech. Úplně z toho tweetu „slyším“ hloubavou dikci Pavla Čapka...

Ano, tohle je náš „Muž z Ria“ na letošním šampionátu. A takhle s námi komunikuje kolem půlnoci českého času. Ale píše moc hezky, to se musí nechat.

Ze Sparty až na mistrovství světa. Myslím, že je úplně OK, když Bonyho (a třeba i Edina Džeka) bereme tak trochu za „své“ borce.

Spoluhráči z Manchsteru United se podporují během šampionátu aspoň na Twitteru. Rooney se sice po devíti zápasech na třech MS konečně trefil, ale k bodům to nevedlo.

Joey Barton a jeho reakce na druhý Suárezův gól. Překlad netřeba.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud