Adam Nenadál
Premium
31. prosince 2018 • 04:45

Sportovní abeceda roku 2018: E jako Ester, U jako Uwe, V jako Vémola

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

10, 9, 8, 7... Rok 2018 za několik hodin končí a deník Sport vám přináší tradiční abecedu toho nejdůležitějšího, co sportovním fanouškům přinesl. Vítězství i pády, naděje i prohry. Kdo napsal ty nejzajímavější příběhy? Podívejte se na uplnulých 12 měsíců s nadhledem!



A ARŠAVIN

Jeden z nejtalentovanějších ruských fotbalistů všech dob letos ukončil kariéru, ale to není to hlavní: už jste slyšeli o sportovci, který se opilý projížděl po odchodu ze strip baru v ulicích města (v tomto případě Petrohradu) NA KONI? Dámy a pánové – Andrej Aršavin!

Zkušený ruský útočník Andrej Aršavin hraje za kazašský Kajrat AlmatyFoto Profimedia.cz

B BAROŠ

Nebo Baník. Tradiční ostravský klub a jeho slavný odchovanec – jedno bez druhého si nelze představit. Záchrana v uplynulém ligovém ročníku se rovnala malému zázraku, na podzim se ovšem duo B&B znovu nadechlo. Jedno je jisté: s Barošem (s Baníkem) se nikdy nenudíte.

Baník - Slavia: Baroš zuří, ale musí do sprch! Sudí po zásahu VAR vyloučil kapitána
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

C COUFAL

Jedna z nejzajímavějších postav FORTUNA:LIGY kalendářního roku 2018. Málokterý fotbalista si získal přízeň fanoušků v novém působišti tak rychle, jako ex-liberecký Vladimír Coufal v Edenu. Neunavitelné dynamo. Železný muž českých trávníků.

Slavia - Dukla: Coufal dostal moře prostoru a poslal domácí do vedení 1:0!
Video se připravuje ...

D DONČIČ

V osmnácti dotáhl Slovinsko k basketbalovému titulu mistrů Evropy 2017, letos pak Real Madrid k vítězství v Eurolize (kterou navíc ovládl coby Nejužitečnější hráč). V devatenácti překonává nováčkovské rekordy NBA a hraje s rutinou třicetileté hvězdy. Luka Dončič. Fenomén.

Mladý Luka Dončič je basketbalovým fenoménemFoto ČTK

E ESTER

Světový unikát, dvojnásobná senzační olympijská vítězka, sportovní královna České republiky za rok 2018. Z jejího příběhu jednou bude hollywoodský trhák – pojďte se vsadit!

Ledecká: Porovnávat různé sporty je nesmysl. Vyprávěla, jak jí naháněli italští pumpaři
Video se připravuje ...

F FEDERER

Na Australian Open zopakoval Roger Federer loňský triumf a získal tak jubilejní dvacátý grandslamový titul. V šestatřiceti letech! Písmeno „F“ si pro švýcarského hrdinu pro jistotu rezervuji zhruba do roku 2030. Člověk nikdy neví.

Roger Federer na Alexandera Zvereva nestačilFoto Reuters

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud