Adam Sušovský
7. prosince 2016 • 17:37

Konec generálního manažera Marka? Třinec si v řešení krize počínal mazaně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spor mezi uraženou hvězdou Jiřím Polanským a neústupným trenérem Vladimírem Kýhosem v Třinci odskákal někdo úplně jiný. Generální manažer Pavel Marek. Na první pohled šokující vývoj absurdní situace zas tak překvapivým není. Marek měl za pár posledních měsíců „nasbíráno,“ jeho vyhazov přišel vhod. Klub tím nadchl fanoušky tak, že ani odsun ješitného hokejisty na farmu najednou nebude takový problém. Jak mazané!



Po tom všem, co se kolem třineckého klubu v posledních měsících dělo, je vlastně vyloženě úsměvné, co Pavlu Markovi nakonec zlomilo vaz. Kápo sportovního úseku Ocelářů ve funkci zůstával, i když jiní poslední neúspěchy odnášeli vyhazovem a často pěkně ve zlém.

Uměl si obhájit snad úplně vše. Sklon od koncepční práce k nesmyslným nákupům rádoby hvězd, špatné sportovní výsledky i milionový úlet v případě sporu s Rostislavem Kleslou. Teď končí proto, že nedokázal přečíst situaci v kabině a pak ješitného hokejistu neuhlídal od zoufalého výlevu v novinách, navíc při tom zalhal majitelům klubu o jeho nemoci.

Pravdou ale je, že měl v klubu, jak se říká, „nasbíráno“ dávno. Stačí se ohlednout pár měsíců nazpátek. Po mizerné loňské sezoně zůstal ve funkcích ze všech zodpovědných snad jen on, na mále měl mít už při ostudě kolem Klesly a Kopeckého, která stála klub kromě peněz i obrovský kus renomé. Pavel Marek v roce 2011 poskládal mistrovské mužstvo, ale srdce fanoušků si nikdy nezískal. Naopak čelil jejich místy drsné kritice.

Co přinese příchod Peterka?

Ještě v úterý se sociální sítě Ocelářů hemžily nadávkami fanoušků na trenéra Vladimíra Kýhose a podporou milovaného útočníka Jiřího Polanského. Ve středu už příznivci klubu spíše jásali. Vyhazov Marka odvedl jejich pozornost od třaskavého sporu.

Bude ho totiž řešit Jan Peterek. Nový GM Ocelářů, legenda klubu, skromný a férový chlap. Muž, který má u třinecké veřejnosti stoprocentní důvěru a může si dovolit udělat téměř cokoliv. Fanoušci ho milují.

Když teď podrží Kýhose a odsune na nějaký čas Polanského uklidnit se na farmu (jakože se takhle nejspíš zachová), najednou to nebude takový problém. Peterek má důvěru, jakou z třineckého vedení nikdo jiný.

Příchod Peterka do funkce se připravoval dlouho. Bývalý hokejista a kapitán týmu po skončení kariéry uvedl v provoz ligovou farmu ve Frýdku, kde se zaučoval. Všichni z branže jej popisují jako velmi schopného manažera.

 Vedení extraligového Třince měl převzít od příští sezony, až Markovi skončí smlouva. Majitelé klubu s tím takhle počítali. Ostuda s Polanským tenhle proces o pár měsíců jen urychlila. Peterek jde do akce, budou se dít věci. Tenhle spor narovná, navíc má blízko ke kabině, do které vrátí ztracenou pohodu. Bohatý klub vstupuje do nové éry. Podivná kauza s Polanským mu vlastně nakonec může k úspěchům pomoct.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud