Adam Sušovský
11. února 2017 • 20:52

Dobrá zpráva: Dvojičky si sedly! Sestava pro MS do sebe začíná hezky zapadat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Fischer přivezl do Göteborgu fůru poznatků a šíleně důležitých dat: To on má na starosti kontakt s hráči NHL i skauting borců na farmě. Ze své pozice taky moc dobře ví, že divoký rok s rozšiřovacím draftem slibuje v zámoří fůru výměn, do toho vše komplikuje ta strašně zamotaná tabulka obou konferencí. Několika hráčům končí smlouvy, jiní jsou po Světovém poháru strhaní. Jestli byli někdy trenéři reprezentace na nervy z toho, kdo na poslední chvíli přijede tým posílit, letos to mohou čekat ještě větší starosti a možná omluvenky.



O to víc teď těší fakt, že si mohou vystačit i s hráči z Evropy, když jim přizpůsobí taktiku. Svižný, rychlý a agresivní hokej je něco, co téhle partě svědčí mnohem víc, než zanďour a plácání se po rozích.

Výhra 7:1 nad Finskem je krásná. Ale dejte jí stranou, vůbec o ní nejde.

Pro sebevědomí celého týmu a hlavně trenéry samotné je mnohem lepší tenhle fakt: Funguje spolupráce hráčů, jakou si před sezonou nakreslili. Vytvořily se šílené dvojičky, které stačí doplnit. Buďto borci z NHL, nebo Vladimírem Sobotkou, Romanem Červenkou , prostě borci z Evropy, které do Göteborgu na Švédské hry nebylo třeba tahat.

Jan Kovář až do letošní sezony v reprezentaci neválel. Zkrátka nikdy nehrál nad své možnosti, nebyl vidět, nesplnil očekávání, která sebou úctyhodnou výkonností v Magnitogorsku přivážel. V sobotu Josef Jandač mluvil o tom, že to klidně mohlo být spoluhráči. Můžete mu to nevěřit, ale podívejte se, co kapitán českého týmu v letošní sezoně předvádí.

Česká radost po čtvrté brance z hole Lukáše Kašpara
Česká radost po čtvrté brance z hole Lukáše Kašpara

Vedle Lukáše Radila konečně vyrostl v tahouna, jakého v něm Češi chtěli mít. A spolu s ním roste i Radil. Borec, od kterého byste tohle třeba před sezonou nečekali. Pro mistrovství světa jsou tihle dva jasným základem jednoho z útoků. A stejné je to v případě Michala Birnera Michalem Řepíkem , kteří se k sobě postavili v reprezentaci po deseti měsících a znovu potvrzují, že se s nimi může počítat.

Jak říká asistent trenéra Jaroslav Špaček : „Vítězství (7:1) bych nepřeceňoval. Napadalo nám tam dost gólů, které příště mohou být naopak.“

Ale…

„Stavíme dvojičky útočníků. Před mistrovstvím světa se čeká, kdo přijede z NHL a je snazší do útoku zapracovávat jednoho hráče než dva.“

Češi jsou teď na dobré cestě, že budou mít z kraje května o tu jednu starost míň.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 2. • 12:00
Finsko
Finsko
1:7
ONLINE
11. února
12:00
Česko
Česko
Góly

Domácí: 45:40. Erkinjuntti

Hosté: 12:11. Radil, 14:25. Vondrka, 21:45. Birner, 38:11. Kašpar, 48:47. Řepík, 57:20. P. Holík, 59:10. Radil

Sestavy

Domácí: Metsola (Koskinen) – Koivisto, Mikkola, Kousa, Lehtonen, Näkyvä, Melart, Järvinen, Kivistö – Palola, Sallinen, Haapala – Peltola, Manninen, Savinainen – Jo. Nättinen, Suomela, Erkinjuntti – Ojamäki, Hintz, Kärki.

Hosté: Francouz (Jakub Kovář) – R. Šimek, Kundrátek, Tomáš Dvořák, Rutta, Polášek, Vitásek, Klok, J. Kolář – Radil, Jan Kovář, Vondrka – Řepík, P. Holík, Birner – Kašpar, V. Růžička, T. Zohorna – Hyka, P. Jelínek, Kämpf.

Rozhodčí

Stadion

Göteborg, Švédsko

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud