Alois Hadamczik
22. února 2022 • 15:45

Martinec s Čihákem zrají pro nároďák. Sparta s Pechem udělala chybu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ALOISE HADAMCZIKA | Nemohu začít jinak než slovy uznání pro trenéry Martince a Čiháka, kteří v Hradci Králové odvádějí vynikající práci. Jejich celek hraje v neskutečné fazoně, je po právu v čele tabulky a může se těšit na velmi zajímavý finiš sezony. Nedělní výkon proti Plzni byl perfektní. Klobouk dolů.



Tomáš Martinec působí v organizaci Mountfieldu už řadu let, zřejmě právě přišel jeho čas. Počkal si na správnou chvíli a nyní začíná naplno prodávat své dovednosti. Je to mladý trenér, výborný kluk. Pokud bude v podobném stylu pokračovat, je typem pro národní mužstvo.

V Hradci má jednoznačně velkou zásluhu na tom, jak je mužstvo postavené a hlavně, jak se prezentuje. To jsou dobré dispozice pro vedení reprezentace. Fandím mu.

Vzpomínám si, jak jsem kdysi Tomáše společně s jeho bráchou Patrikem lanařil jako hráče do Třince. Znám i jejich tátu, Martincovi jsou velká sportovní rodina, všechno inteligentní chlapi. K Tomášovi v Hradci připočtěte i trenéra Čiháka, který mě zaujal výbornou prací už v Plzni. Šli do toho spolu a funguje jim to, panuje mezi nimi symbióza.

Kdysi jsem si tu na stejném místě posteskl, že Mountfield tvoří hodně cizinců. Pořád si stojím za tím, že to pro český hokej není dobrá vizitka. Je smutné a zarážející, že juniorská extraliga nevychovává hráče do světa, natož do dospělé extraligy. Proto musí týmy shánět cizince. Když se pak dočtu z úst svazového prezidenta, že na vině jsou kluby, protože se v nich málo trénuje, nestačím koukat. To je za hranou, vůči klubům minimálně velmi neuctivé.

Nehledě na to, že právě svaz ke své činnosti potřebuje kluby. Nikoli obráceně. Rozpočet extraligových týmů je v průměru kolem 150 milionů korun, jak jim přispěje svaz? Jen přerozděluje peníze někoho jiného... Divím se, že se kluby proti takovým vyjádřením nebouří.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud