19. července 2013 • 20:21

Pro české fanoušky přichází na Tour nejzajímavější etapa v historii

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o žlutý trikot na Tour de France je prakticky rozhodnut, nejspíš jen hodně ošklivá souhra okolností by mohla britského cyklistu Chrise Frooma připravit o triumf na sté Tour de France. Z pohledu českého fanouška však přesto bude sobotní rozlučka s Alpami v podobě etapy do Annecy – Semnoz tou nejzajímavější v historii.



Tři etapová vítězství Jána Svorady samozřejmě mají obrovskou hodnotu a triumf na Champs–Élysées patří ke snovým, ovšem Roman Kreuziger pojede v sobotním odpoledni o to, aby v Paříži mohl stát na stupních vítězů jako jezdec na celkové pořadí, což je vyšší úroveň.

Závodník týmu Saxo–Tinkoff jede výroční Tour de France v ohromné formě. Ačkoli je jeho hlavním úkolem pomáhat Albertu Contadorovi, celou dobu se drží v popředí. Po středeční časovce si připsal virtuální pozici na stupních vítězů, kterou ovšem po dvojitém výjezdu na Alpe d`Huez – z pohledu týmu hodně nepovedeném – ztratil.

Před posledním dějstvím, které je zásadní pro celkové pořadí, jsou tak v 47 vteřinách naměstnáni čtyři muži, kteří chtějí dvě místa na pódiu. Druhý Contador, třetí Kolumbijec Quintana, čtvrtý Kreuziger a pátý Španěl Rodríguez. Čtyři špičkoví závodníci a elitní vrchaři, z nich ovšem Kreuziger má největší nevýhodu – jeho hlavní rolí na Tour je pomáhat Contadorovi, který tu letos není v takové formě, aby mohl pomýšlet na triumf.

Pětinásobný vítěz závodů kategorie Grand Tours může s českým závodníkem vytvořit úderný tandem proti soupeřům. Ale pokud by se Contador ocitl v problémech, Kreuziger mu bude muset pomoct. Za každou cenu, byť by ho to mohlo stát největší úspěch kariéry.

Ale ať stoupání na Semnoz přinese cokoli, pro Kreuzigera tu vyvrcholí prozatím životní Tour de France.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud