David Jarolím
26. října 2017 • 19:29

Slavia? Herně to není úplně špatné. Pozice má lépe zdvojené než Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia prohrála po třiceti šesti zápasech. Jak se říká, každá série jednou končí. Měli těžkého, houževnatého soupeře, čekal jsem, že to nebudou mít jednoduché. Liberec hodně běhá, dokáže napadat, má rychlostní hráče. Je to nepříjemný soupeř pro každého. Navíc ve čtvrtek hráli slávisté pohár, což byl celkově skvělý zápas.



Je to pro Slavii velká ztráta, o tom se nemusíme bavit. Viktoria zůstává stoprocentní. Trenér Šilhavý říkal, že se ukáže víc, až budou hrát za čtrnáct dní v Plzni. To ano, ale pokud by Viktoria vyhrála, o lize by bylo nejspíš rozhodnuto.

Pokud by měl mít tým Pavla Vrby za dva týdny náskok čtrnácti bodů, bylo by to neuvěřitelné. To už tu dlouho nebylo. Pro Slavii je to zklamání, i celkově pro ligu je škoda, že se to takhle vyvinulo.

Slavia měla spoustu remízových zápasů, zbytečně ztrácela. Potýkala se i se zraněními klíčových hráčů. Například Dannyho. Dlouhodobě je drží dobrá obranná hra, v ní je pro mě klíčový Deli.

Ze hry o titul je téměř jistě vyřazená Sparta a „sešívaní“ pomalu odpadají po nedělní domácí prohře se Slovanem Liberec.
Ze hry o titul je téměř jistě vyřazená Sparta a „sešívaní“ pomalu odpadají po nedělní domácí prohře se Slovanem Liberec.

To bylo vidět ve čtvrtek ve Villarrealu, jsem skoro přesvědčený o tom, že kdyby neodstoupil, tak by to tam zvládli. To samé teď s Libercem. Deli je pro mě hráč, který je na českou ligu absolutně suverénní, svým způsobem hry drží obranu Slavie.

Slavia hrála před příchodem trenéra Šilhavého jednoduše, bylo tam hodně dlouhých balonů na Škodu. Nějakým způsobem měli tenhle styl zažitý. Zmrhal dostal balon, hrál křižně na Škodu, ten to sklepával. Jak se jim začalo dařit, a sbírali body, zlepšili se i herně. To je i díky sebevědomí. To jim teď sráží produktivita, koncovka je zrazuje.

Přitom šance si vytvářejí. Když si vezmu například zápas v Ostravě, tam měli hodně šancí, ale remizovali. Tím, že nejsou tak produktivní jako v minulé sezoně, promítá se to i do hry. Pak je to i svým způsobem křeč.

Ale Slavia má výborné fotbalisty, hráče, kteří umějí dávat góly. Herně to není úplně špatné. Když si vezmu kombinaci, jakou předvedli ve Španělsku, tak tu bych spíš čekal od Villarrealu. Je to o tom, aby to prolomili a začali dávat góly.

Mluví se i o tom, jak trenér Šilhavý poměrně hodně točí sestavou. Od toho tam ten kádr ale je, oni to věděli, počítali s tím, že budou hrát poháry. Hráči jsou tam celkem vyrovnaní. Ano, když se to nezvládne, je to špatně pro hráče, kteří nastoupili.

Ale vezměte si třeba, že Danny je po zranění. Hrál těžký zápas ve Španělsku, do toho cestování. Přece jen je to starší hráč. Rotace je pak pro mě logická. Pak je tam Škoda, který nehrál ve Španělsku, v útoku byl Necid, který dal gól.

Je možnost tam dát dva útočníky, ale záleží na trenérovi, jak to vyhodnotí. Plzeň to taky prostřídala, ale té se v poháru nedařilo a v lize to zvládli. I když hráli se soupeřem, který byl jednodušší.

Plzeň pořád vyhrává. Nevím, co by se muselo stát, aby ještě přišla o svůj náskok. Zápasů je hodně, můžou přijít zranění, Plzeň ještě čekají duely v Evropské lize a co do kvality má určitě užší kádr než Slavia. Ta má pozice lépe zdvojené.

Bude záležet, kdo z těchto týmů postoupí dál v Evropské lize. Myslím, že Slavia k tomu má blíž než Plzeň. Kdyby Plzeň dál nepostoupila, paradoxně by jí to asi pomohlo v boji o titul. Každopádně to bude pro Slavii velice složité.

Tři hráči, Kabajev, Šural a Mebrahtu, dali hattrick. Je to super, lidi jsou zvědaví na góly. Kabajev dal už předtím nádhernou branku s Ostravou. Je vidět, že hráči pak naberou sebevědomí. To samé Golgol Mebrahtu, za něj jsem rád. Osobně si nepamatuju, že bych někdy podobné kolo, kdy byly tři hattricky, zažil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud