František Suchan
30. října 2012 • 09:40

Hanba Chomutovu, pochvala Pirátům. Klub reakcí na urážku ukázal cestu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli slovo „opice“ neznamená v krušnohorském překladu „borec, který si vydřel renomé v NHL“, pak byl v neděli v Chomutově liberecký Wayne Simmonds obětí smutné stupidity. O tom, jak ničemnou malost a prezentaci vlastní tuposti podobné projevy obsahují, netřeba psát. Ti, kdo nedokážou překousnout pohled na černého hokejistu, stejně ani nemůžou umět číst…



Na tomhle průšvihu je však nejdůležitější, jak se k němu postavil „provinilý“ chomutovský klub. Extraligový nováček se mezi elitou uchytil zdatnými hokejovými výsledky a reakcí na odpudivou urážku teď zbytek soutěže předčil.

Okamžité jednání, rychlá schůzka vedení, upřímná omluva vyslaná do Liberce a jasná reakce odsuzující chování pitomců na tribuně podaná ostrými slovy generálního manažera Veverky, to je poněkud odlišný přístup, než přehlížení primitivního jednání ve spoustě dřívějších případů na jiných ligových stadionech.

Jedna věc je, co může sportovní klub v Česku momentálně z právního hlediska dělat, Piráti ovšem vyslali jednoznačný signál: „Takhle ne. Tohle nehodláme tolerovat.“ Že se bohužel oněm hlupákům nic konkrétního nestane, už je otázka mířící spíš k pánům zákonodárcům.

Sám Simmonds, úžasný charakterní hráč, pohodář a sympaťák, nemá chuť se vůbec něčím tak ubohým jako jsou rasistické urážky zabývat. Možná to je škoda, rvát se totiž umí skvěle.

Na člověka, který hodnotí druhého podle barvy kůže, totiž neplatí nic než pár ran na budku…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud