František Suchan
17. ledna 2014 • 09:22

Hadamczikův lídr. Plekanec se zachoval jako správný kapitán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovouhle reakci od Tomáše Plekance asi málokdo čekal. Jindy spíš zdrženlivá a silnými slovy neplýtvající osobnost, se vymezila proti kritice na kouče Hadamczika, která zazněla z úst Jana Hejdy. Mimo jiné útočníkova parťáka z posledního šampionátu.



Plekanec si svou odpovědí rozhodně nezadělá na zvýšenou oblíbenost u kolegů. To, že Hejda jen veřejně formuloval, co se mezi reprezentanty povídá, uslyšíte v hokejovém zákulisí často a současné narážky bývalých opor nároďáku na Hadamczikovo chování to podporují.

Málokoho z těch, kteří „vědí“, obsah slov coloradského beka překvapil. Ani Plekanec, který jezdí na velké turnaje vytrvale osmým rokem, není slepý a hluchý. Za tu dobu poznal, v čem má Hejda pravdu a že toho jistě není málo.

Argumenty jeho protiútoku jsou ale relevantní a hodné správného profíka. A taky hráče, jemuž záleží na tom, co národní tým v Soči předvede. I proto, že chtěl svým vystoupením jednou provždy utnout debatu „o Lojzovi a jeho systému“.

Kapitánskou úlohu pro Hry svěřil trenér tomu pravému, za to si může gratulovat. Plekanec se za svou partu rve od prvních chvil, a to ještě ani nevyjela na led.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud