Hynek Preisler
22. ledna 2013 • 15:21

Poučit by se mělo vedení. Omlazování prohloubilo tygrům vrásky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do třetice všeho dobrého? Už třetí trenér v této sezoně převzal v úterý hokejisty Bílých Tygrů. Po Marianu Jelínkovi a Filipu Pešánovi se trápícího Liberce ujal Pavel Hynek. Jenže stejně jako jeho předchůdce na něj čeká pořádná fuška. To je jasné.



Přitom zachránit má mužstvo, které v minulém play off prohánělo v semifinále právě Hynkovy Pardubice, pozdější mistry. Ta otázka se přímo nabízí. Jak to, že tým před rokem usilující o finále, se dnes třese o záchranu?

Před touto sezonou opustil šelmy Jiří Kalous, který pod Ještěd zamířil v roce 2009. Tedy v době, kdy Liberec změnil svou strategii a začal sázet na mladé hokejisty a odchovance. Nepochybně chvályhodné. Dres Bílých Tygrů opravdu oblékají vesměs hráči, kteří klubem prošli. Kdo se s tím může v extralize pochlubit?

Jenže před touto sezonou odešli vedle úspěšného trenéra Kalouse borci (dělali body) jako Marek Trončinský, Milan Bartovič či Tomáš Vak.

Koho si Liberec přivedl? Mimo jiné Juraje Cebáka, Davida Havíře, Romana Vlacha, Petera Galamboše, Tomáše Filippiho. Je celkem symbolické, že první tři mužstvo opustili už v průběhu sezony...

Je jasné, že pokaždé se doplnit mužstvo nepodaří podle představ, ale přesto by se mělo z této sezony poučit především vedení. Až lehkomyslné omlazování mu v této sezoně nadělalo hluboké vrásky.

Takže kdybych se měl vrátit k úvodní otázce, spíše bych odpověděl negativně, protože ani Guardiola by nehrál Ligu mistrů s Příbramí. Ale přesto odpovím ano. Naději přinesla odpověď Pavla Hynka na otázku, čím ho generální manažer klubu Ctibor Jech přesvědčil, aby šel do nelehké situace už nyní.

„Pro mě bylo rozhodující, že jsem viděl, že vedení vidí situaci a mužstvo reálnýma očima, neříkalo, že je vše super a chce to jen impuls, jak se vždy říká.“ Správná léčba vždy začíná diagnózou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud