Hynek Preisler
21. ledna 2013 • 18:45

Hynek není krátkodobé řešení, slibuje šéf Liberce po další změně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za prvních deset let v extralize vedlo liberecké Bílé Tygry celkem pět trenérů, v té aktuální se na jejich střídačku postaví již třetí hlavní kouč. Po Marianu Jelínkovi a Filipu Pešánovi se pokusí trápící se celek nastartovat Pavel Hynek. Týmu se ujme v úterý před tréninkem.



„Od trenéra Pavla Hynka si slibujeme nový impuls, který povede ke zlepšení našich výsledků v závěrečné fázi extraligové sezony,“ vysvětlil liberecký generální manažer Ctibor Jech. Asistenty zůstávají Milan Černý a Miroslav Kapoun, naopak Filip Pešán u prvního týmu končí.

Vedení klubu výměnou kouče reaguje na špatné výsledky v posledních zápasech, které šelmy prakticky odřízly od šance na postup do play off. V neděli Nedvěd a spol. prohráli doma 0:2 s Českými Budějovicemi. Bodově se na ně dotáhl poslední Chomutov.

„Nejedná se ovšem o krátkodobé řešení. S novým koučem jsme předběžně domluveni na pokračování spolupráce i v následující sezoně,“ dodal Jech.

Hynek se napodruhé nechal přesvědčit

Kdo dosud vedl Bílé Tygry

Josef Jandač (2002-04)

Josef Paleček (2004-07)

Dušan Gregor (2007-09)

Filip Pešán (2008-09, 2012-13)

Jiří Kalous (2009-12)

Marian Jelínek (2012)

Tygři střídají trenéry v této sezoně již podruhé. Na začátku listopadu dostal pod Ještědem padáka Marian Jelínek, jehož nahradil asistent Filip Pešán. Šéf klubu Petr Syrovátko už tehdy kontaktoval Pavla Hynka, kterého ve stejné době vyhodili z Pardubic.

„Po konci v Pardubicích jsem si chtěl odpočinout a začít opět trénovat až v květnu. I proto jsem nabídky odmítal. Pak jsem ale jednal s Libercem a pan Jech mě přesvědčil, abych nastoupil už nyní,“ vysvětlil Hynek, který se především chce s týmem vyhnout hrozící baráži.

„Jsem si vědom, že se Liberec nenachází v jednoduché situaci. Vím, že se tým oproti loňské sezoně hodně změnil a někteří zkušení hráči odešli,“ dodal Hynek. Už ve čtvrtek ho čeká důležitý duel na ledě posledního Chomutova.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud