Hynek Preisler
19. ledna 2015 • 18:30

U Bakoše (asi) nerozhodly peníze. To je pro Liberec velký příslib

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad polovina ligových týmů z tohoto transferu nemůže mít radost. V Hradci Králové, Brně, Českých Budějovicích, v Bohemians 1905, v Jihlavě, Příbrami... Předposlední Liberec totiž ulovil z Plzně odcházejícího kanonýra Marka Bakoše. To je tah, díky kterému je velká pravděpodobnost, že po podzimu předposlední Slovan poletí našlapanou tabulkou rychle vzhůru a sestupové starosti brzy přenechá jiným.



Samozřejmě, počítají se až body. Je také pravda, že Marek Bakoš dlouho pravidelně nehrál, na podzim v dresu Viktorie nasbíral v první lize necelých dvě stě minut a chvíli mu může po pěti a půl letech na západě Čech zabrat, než si na nové prostředí a parťáky zvykne.

Jenže jde o velmi zkušeného fotbalistu, který hrál v Lize mistrů. S Plzní zažil nepočítaně důležitých bitev. Přesně takový hráč Slovanu na podzim chyběl. Tedy vedle ostřleného obránce-lídra alá Radoslav Kováč.

Parta kouče Samuela Slováka často hrála solidní fotbal, jenže doplácela na mizernou koncovku. Vždyť Liberec po Spartě a Jablonci nejčastěji ohrozil soupeřovu branku (1. Plzeň 256, 2. Jablonec 243, 3. Liberec 238, 4. Sparta 237). Jenže nepočítáme-li atypickou šestigólovou střelnici proti Ostravě, dal v patnácti zápasech jen třináct branek. Marek Bakoš jako komplexní útočník stoprocentně v koncovce Severočechů pomůže.

A navíc je tu ještě jeden podstastný faktor. Po Bakošovi hodně toužil Jablonec či Mladá Boleslav, tedy týmy, které hrají o evropské poháry a je téměř jisté, že by Bakošovi mohly nabídnout více peněz než pod Ještědem.

Zdá se však, že jednatřicetiletý útočník si vybíral podle jiných kritérií než jen čistě finančních, byť takové tvrzení dnes vypadá jako čirá naivita. Třeba šance hrát a prosadit se. Role, jakou bude v týmu plnit.

Samozřejmě přesné detaily smlouvy neznáme a třeba za prémie za vstřelené góly a starty v základní sestavě si Marek Bakoš může klidně vydělat v součtu stejně jako v ambiciózním Jablonci.

Že se tedy nakonec v tomto kontextu rozhodl právě pro Liberec, je pro trojnásobného mistra možná ten největší příslib pro jaro.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud