Ivan Kopecký
Premium
28. února 2018 • 05:00

Drchal v sestavě Sparty? Cítím, že začíná působit Ščasného vliv

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úvodním jarním kole fotbalovou Slavii zkritizoval, při vítězství nad Bohemians si Ivan Kopecký všiml zlepšení. Trenér a expert deníku Sport také rozebral nečekané zařazení Václava Drchala do základní sestavy Sparty, který se postaral o jediný gól svého týmu na Slovácku. A došlo také na srovnání: Co mají dnes společného Sparta a poslední Baník Ostrava? Přečtěte si celý komentář.



Je zajímavé sledovat úvodní jarní kola, protože přinášejí řadu nečekaných výsledků. Takových, které zajímavě míchají pořadím v lize. Já se ale v úvodu zastavím u jednoho očekávatelného výsledku, konkrétně u vítězství Slavie nad Bohemians, protože hru Slavie jsem před týdnem podrobil kritice.

I když se Slavia i v tomto utkání dopouštěla chyb v defenzivní činnosti, její hra mi tentokrát přišla organizovaná, měla tvář útočného fotbalu a obě strany, levá i pravá, byly vyrovnané. Na rozdíl od zápasu v Jihlavě, kde se nebylo při hodnocení výkonu Slavie od čeho odpíchnout, teď jsem viděl v jejím výkonu rozum.

Co mě překvapilo, že trenér Trpišovský vsadil na české hráče. Zahraniční, zejména ti teplomilní, nehráli, což si myslím, že byl správný úsudek, protože se hrálo za mrazu a na tvrdém terénu. Hráči, kteří šanci dostali, to zvládli a Slavia vyhrála.

V těchto dnech a týdnech, kdy se hraje za extrémních podmínek, obecně platí, že vítězí bojovnější a odolnější týmy. To platí třeba pro Slovácko, které nejdřív vydřelo výhru v Ostravě a teď ubránilo bod proti Spartě. A tím jsem se dostal k letenskému týmu. A tady mám zásadní poznámku. Cítil jsem naprosto jasně, že vliv Zdeňka Ščasného ve Spartě začíná působit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud