Ivo Pospíšil
7. listopadu 2015 • 05:00

Ať už vyhraje MotoGP kdokoliv, poraženým je Márquez

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvážní spekulují o tom, zda Jorgeho Lorenza někdo nesrazí. Nebo že většina startovního roštu pustí po startu Valentina Rossiho před sebe, aby si to mohl rozdat se svým týmovým kolegou jako rovný s rovným. K tomu asi úplně tak nedojde, ale je jasné, že GP Valencie bude dramatická jako už dlouho ne. Půjde o titul za okolností, kdy slovo kontroverzní dostává správný význam.



Tohle bude finále v pravém slova smyslu. Jeden závod, jedno drama a jeden titul, o který se v MotoGP pojede. Vyhraje ho posedmé Valentino Rossi? Nebo potřetí Jorge Lorenzo?

Jedno je jisté, ti dva si po zápase maximálně pogratulují pro kamery, nic víc. Jejich slavná rivalita dostala ještě větší grády po nedávné GP Malajsie, kdy Rossi neustál provokace Marca Márqueze, pomohl mu k zemi, a když dostal trest start z poslední příčky, Lorenzo se rozčiloval, že to je málo.

„Jejich bitva otrávila atmosféru kolem našeho sportu,“ stěžoval si třeba šéf FIA Vito Ippolito.

Není však tajemstvím, že prostředí MotoGP je plné sobeckých vlčáku, kdy chce každý uspět a nebojí se nahlas říct, co si myslí. Tohle jsou logické střety ve chvíli, kdy jde o titul.

Byť ano, divme se nebo ne, že někdy odvážnější a tvrdší.

Ať už to dopadne jakkoliv, jasným poraženým v této vřavě je ovšem Marc Márquez, který už byl v okamžiku nehody s Valentinem Rossim mimo hru o titul a celé tohle vygradované drama způsobil z role někoho, kdo vůbec nemusel.

Je jedno, jestli je to tak, jak říká Rossi, že ho provokoval schválně, aby pomohl Lorenzovi, nebo jak říká Márquez, že se snažil jet svůj vlastní závod. Nehoda s následným trestem pro Itala to všechno změnila a zdefinitivněna ať chtěl nebo ne.

A pokud Rossi opravdu přijde kvůli tomuto incidentu o jubilejní desátý titul v MS, který mu snad kromě fanoušků Lorenza přeje celý svět, bude na tom možná ještě hůř, než když mu bulvární novináři z Itálie chtěli před domem předat trofej ve tvaru penisu a varlat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud