Ivo Pospíšil
25. října 2015 • 21:38

Márquez se obořil na Rossiho: Kopl do mě, ztratil nad sebou kontrolu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

O titulu v královské kategorii MotoGP se mělo rozhodovat mezi Jorge Lorenzem a Valentinem Rossim. Ale zatím je klíčovým mužem v tomhle boji dvou borců z yamahy Marc Márquez z Hondy. Právě po soubojích s ním totiž italskému jezdci došly nervy a Španěla srazil k zemi, za což si po GP Malajsie vysloužil penalizaci do závěrečného závodu sezony ve Valencii. „Ztratil nad sebou kontrolu,“ konstatoval Márquez.



Ještě ve čtvrtek Valentino Rossi na jeho adresu pronesl: „Když bude rychlejší a zpomalí, aby se zapojil do soubojů za sebou, bude můj boj o titul složitější. Marc nemá co ztratit, ale já si musím dávat pozor,“ uvedl a dodal něco o tom, že na něj má Marc Márquez pifku za některé závody v minulosti a že se pokusí pomoci k titulu Jorge Lorenzovi.

Pokud to chtěl španělský jezdec vyvrátit, nepovedlo se mu to. „To, co se ve čtvrtek stalo, bylo překvapením pro všechny, ale já na to zapomněl. Všechny zraky se upínaly na Jorgeho a Valentina a já se snažil jet svůj vlastní závod a tlačit,“ ujišťoval Márquez.

Jenže to nevyšlo, od úvodu GP Malajsie se držel Rossiho a po souboji s ním spadl. „Chtěl jsem tlačit od začátku, a když mě Rossi předjel poprvé, snažil jsem ho následovat. Ale pak jsem viděl, že můžu být rychlejší, takže jsem se snažil jet svůj závod. Snažil jsem se ho předjet a získat před ním nějaký náskok. Valentino mě však následoval a já se zase držel jeho, protože jsme nebyli schopní najít ideální rychlost,“ říkal Márquez.

VIDEO | Podívejte se, jak vypadal souboj mezi Rossim a Márquezem

Rossi však později Márqueze obvinil, že ho úmyslně zdržoval, zatímco druhý Lorenzo jim oběma ujížděl. A po několika kolech mu došly nervy a snažil se Španěla vytlačit. Ten však spadl a podle něj do něj i Rossi kopl.

„Nečekal jsem, že proti mně hejbne nohou. Trefil mě do řídítek a přední brzdy. Ztratil jsem kontrolu nad motocyklem a když jsem ležel, viděl jsem, jak se za mnou ohlíží. Pro mě je jedno, jestli jste Valentino nebo někdo jiný. Při takovémhle incidentu prostě ztratíte nad sebou kontrolu,“ uvedl Španěl.

A šéf týmu Repsol Honda Livio Suppo dodal: „To co se stalo je něco, co nikdo z nás nechce vidět. Je to neakceptovatelné, že jezdec může takhle způsobit nebezpečnou situaci a zavinit nehodu jiného jezdce,“ uzavřel Suppo.

Klíčový moment. Rossi se chystá odkopnout dorážejícího Márqueze
Klíčový moment. Rossi se chystá odkopnout dorážejícího Márqueze

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud