Ivo Pospíšil
13. května 2016 • 09:19

Veselého velká šance. Fenerbahce má na to vládnout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to samostatná soutěž v soutěži. Vypjatý a dramatický finiš. Final Four Euroligy. Dosavadní výsledky se mažou a o vítězi rozhodnou jen dva zápasy. Ač ale zrádné vyvrcholení soutěže může ode dneška přinést cokoliv, Jan Veselý s Fenerbahce Istanbul zde budou patřit k favoritům. Důvodů je celá řada… kouč Obradovič, atraktivní hra, síla na všech postech, či takřka domácí prostředí…



V souvislosti se svou životní formou se před ním možná otevírá životní šance. Vyhrát Euroligu a stát se třetím Čechem v historii, který by něco takového dokázal. Těžká mise? Bezpochyby. Ale v souvislosti s  Janem Veselým a jeho Fenerbahce Istanbul letos ne vůbec nereálná.

Turecký celek si za sezonu vybudoval silnou pozici a post favorita, kterou bude chtít potvrdit. Za prvé má na své lavičce legendárního Željka Obradoviče, který už vyhrál Euroligu osmkrát a ze všech koučů v Berlíně je nejzkušenější.

Za druhé, Fenerbahce má spolu s CSKA Moskva parádní bilanci výher 22:5 (Krasnodar – 20:9, Laboral 18:9)

Za třetí má turecký tým i aktuální výbornou formu, když naposledy vyprovodil ve čtvrtfinále Real Madrid i bez zraněného Veselého 3:0 na zápasy.

A za čtvrté bude mít za sebou i své fanoušky. Čeká se, že k těm, kteří už takhle přijeli z Turecka, se zase připojí i ti ostatní žijící v Berlíně nebo Německu. Málokdo bude mít tedy takovou domácí atmosféru jako Fenerbahce, a něco takovému Veselému právě sedí.

Není divu, že dnes tedy bude turecký klub proti Laboralu favoritem. Nemůže jím ani nebýt, což si i sami hráči uvědomují. Když Jan Veselý pronesl, že se tým musí hlavně soustředit na svou hru, bylo to jasné varování, že si jsou dobře vědomí své síly, ale nesmí nedovolit, aby porazili sami sebe lacinými chybami nebo nekoncentrovaností.

I přes jejich pozici favorita je tudíž třeba stále zachovat obezřetnost. Final Four je zrádná soutěž, v níž nevyhrávají dosažené výsledky z posledního půl roku, ale ten, kdo bude mít nejlepší formu pro přesně tyto pouhé dva zápasy.

Na druhou stranu, kdo by se zase na ně měl připravit lépe, než tým který si zatím Euroligu podmanil svými výsledky a hrou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud